Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Παζάρι για τα παιδιά και τις κρατούμενες του Ελαιώνα


Με σκοπό να ενισχύσει οικονομικά τις άπορες κρατούμενες και τα παιδιά που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, το xeblogάρισμα.blogspot.com διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο ( 31 Μαρτίου-1 Απριλίου) το 3ο Πασχαλινό μπαζάρ του.

Το μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο Αγ. Νικολάου Ραγκαβά, Πρυτανείου και Επιχάρμου (Πλάκα) και οι ώρες λειτουργίας θα είναι το Σάββατο από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και την Κυριακή από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Το ξεblogάρισμα είναι μία ομάδα blogger που πριν 5 χρόνια ανέπτυξε δράση για την οικονομική ενίσχυση παιδιών έως 3 ετών, που κρατούνται με τις μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα της Θήβας. Οι εθελοντές blogger στέλνουν συχνά εκεί προϊόντα πρώτης ανάγκης και διοργανώνουν εκδηλώσεις, τα έσοδα των οποίων παρέχονται και αυτά στα παιδιά και τις κρατούμενες.

Σήμερα, παρέχουν βοήθεια σε περίπου 20 παιδιά και τις μητέρες τους, αλλά και σε πάνω από 90 άπορες φυλακισμένες.Η δράση τους όμως δεν σταματά εκεί. Συμμετέχουν οικονομικά σε αποφυλακίσεις, στηρίζουν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών και προωθούν μέσω του Διαδικτύου τον εθελοντισμό, τα μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα στις φυλακές.Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο του μπαζάρ, θα επιχειρήσουν να συλλέξουν είδης πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδιά τους, όπως πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, σαμπουάν, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικά, σαπούνια, τηλεκάρτες κ.ά.  Όπως κάθε χρόνο, θα διατίθενται προς πώληση έργα των κρατουμένων, πασχαλινές λαμπάδες, χειροποίητα είδη δώρων, παραδοσιακά προϊόντα, ρούχα, βιβλία και πολλά άλλα, σε συμβολικές τιμές.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...