Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Δημοτικός λαχανόκηπος στην Τρίπολη
Δημοτικό λαχανόκηπο ετοιμάζεται να κατασκευάσει ο δήμος Τρίπολης, στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να έρθουν σε επαφή με τη γη, αλλά και να τους βοηθήσει στο πλαίσιο αντιμετώπισης των οικογενειακών δαπανών, αφού θα μπορούν να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο.


    Πρόθεση του δήμου είναι η διάθεση, έναντι συμβολικού τιμήματος από 40 έως 50 ευρώ ετησίως, αγροτεμαχίων 75 ως 100 τμ το καθένα, σε μία συνολική έκταση 20.000 τμ στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τρίπολης και πολύ κοντά στη πόλη, με διαδρόμους προσέγγισης, παροχή νερού και πλήρη επιστημονική υποστήριξη από τους γεωπόνους του δήμου.

    Δικαίωμα στο λαχανόκηπο έχουν όλοι οι δημότες της Τρίπολης, με την προϋπόθεση να είναι μόνιμοι κάτοικοι, να μην χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα ή λιπάσματα και να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο για αποκλειστικά ατομική χρήση, ενώ παράλληλα θα έχουν την υποχρέωση να διαθέτουν το 10% της παραγωγής τους στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου.

    Προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του δημοτικού λαχανόκηπου ο δήμος καλεί τους δημότες να καταθέσουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του δήμου, έως τις 10 Απριλίου.

    Επισημαίνεται, πως αν ο αριθμός των συμμετοχών ξεπεράσει τον αναμενόμενο που προσδοκά ο δήμος, προτεραιότητα θα δοθεί στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στους ανέργους, στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους, ώστε να μην αποκλειστούν σε καμία περίπτωση από τη διαδικασία, ενώ οι παραπάνω κοινωνικές ομάδες δεν θα έχουν και καμία οικονομική επιβάρυνση.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...