Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού από την κοινωνική οργάνωση "ΑΓΑΠΗ"


Η Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ» σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία δράσεις με θέμα την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Γυναίκες όλων των ηλικιών υποβλήθηκαν σε δωρεάν κλινική εξέταση-ψηλάφηση μαστού από εξειδικευμένους ιατρούς που βρίσκονταν στο χώρο της εκδήλωσης δωρεάν μαστογραφία στην κινητή μονάδα μαστογραφίας του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που ήταν εκεί για την άμεση εξέταση.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Α΄ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ευόσμου (συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Πλάτωνος), από εξειδικευμένους ιατρούς που βρίσκονταν στους χώρους των εκδηλώσεων. Ειδικότερα από:

    την κα Σασοπούλου Γιώτα (χειρουργό ειδικών παθήσεων μαστού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.),
    τον κ. Μπρίζα Ανδροκλή (ειδικευόμενο χειρουργό στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Θεσ/νίκης),
    την κα Μήξιου Μαρία (πλαστική χειρουργό),
    τον κ. Χατζή Ιωσήφ (χειρουργό μαστού στο νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στη Θεσσαλονίκη),
    τον κ. Φωτεινό Δημήτρη (ακτινοδιαγνωστή μαστού),
    τον κ. Γκουτζιούλη Αντώνη (χειρουργό-γυναικολόγο),
    τον κ. Δεσίρη Κλέαρχο (χειρουργό-γυναικολόγο),
    την κα Τριανταφυλλίδου Σοφία (χειρουργό μαστού),
    την κα Μποστάνη Βασιλική (ειδικευόμενη χειρουργό στο Θεαγένειο νοσοκομείο Θεσ/νίκης),
    την κα Φουλίδου Σταυρούλα (ιατρό στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Θεσ/νίκης),
    την κα Βλαχάβα Σοφία (γενική ιατρό του Κέντρου Υγείας Θέρμης),
    τον κ. Κοκαρίδα Απόστολο (γενικό χειρουργό),
    την κα Πασχαλίδου Λένα (γενική ιατρό, επιστημονική συνεργάτη στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ νοσοκομείο Θεσ/νίκης) και
    την κα Βασιλειάδου Κέλλυ (ειδικευόμενη χειρουργό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκης).

Κοινό αίτημα όλων των γυναικών που παραβρέθηκαν ήταν να οργανωθούν παρόμοιες εκδηλώσεις ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες γυναίκες να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και στις ίδιες να επαναλάβουν την εξέταση.

Η κα Έλενα Ράπτη τόνισε την ανάγκη της τακτικής εξέτασης κάθε γυναίκας ώστε να μπορεί έγκαιρα να διαγνωσθεί εάν πάσχει από καρκίνο του μαστού και στην περίπτωση που πάσχει να μπορεί η ασθένεια να αντιμετωπισθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά με τα σύγχρονα μέσα της ιατρικής επιστήμης. Επίσης υποσχέθηκε πως η Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ» θα συνεχίσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, οργανώνοντας δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης, παρέχοντας σε εκατοντάδες γυναίκες οδηγίες αυτοεξέτασης και δωρεάν ψηλάφηση μαστού και μαστογραφία.

Η κα Έλενα Ράπτη, ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ», ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου κ. Ευστάθιο Λαφαζανίδη και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου κα Αβρόρα Σαββίδου που διέθεσαν τους χώρους του Α΄ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και που έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία στο μεγάλο αυτό κοινωνικό θέμα και ανταποκρίθηκαν θετικά και άμεσα στο αίτημα της Κοινωνικής Οργάνωσης «ΑΓΑΠΗ» για τη διοργάνωση της εκδήλωσης. Ευχαριστεί επίσης το Διοικητή του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Θρασύβουλο Βεντούρη γιατί με ενέργειές του διέθεσε για μια ακόμη φορά την κινητή μονάδα μαστογραφίας του νοσοκομείου για τις ανάγκες της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αλλά και παλαιότερων εκδηλώσεων με θέμα τον καρκίνο του μαστού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...