Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πως να εξοικονομήστε νερό και χρήματα στις κηπευτικές εργασίες


Έρχεται Πάσχα και πολλοί εξ ημών θα μετακινηθούμε στην ύπαιθρο. Τι καλύτερη ενασχόληση από τη φροντίδα του κήπου μας και την προετοιμασία του ενόψει καλοκαιριού.

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να βοηθήσουμε τη φύση στο έργο της: από την επιλογή κατάλληλων φυτών και θάμνων έως τη συλλογή των ομβρίων υδάτων και τη δημιουργία στρωμάτων από νοτισμένα φύλλα ή άχυρο για εμπλουτισμό του εδάφους.

Για εξοικονόμηση νερού στον κήπο σας μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Χρησιμοποιήστε τον κουβά σας για τη συλλογή του βρόχινου νερού, με το οποίο μπορείτε να ποτίσετε τον κήπο σας χωρίς να σπαταλήσετε υδάτινους πόρους και να “φουσκώσετε” το λογαριασμό σας.
Σκεφτείτε Μεσογειακά φυτεύοντας βότανα και ελιές.
Το στρώμα από νοτισμένα φύλλα ή άχυρο διατηρεί την υγρασία στις ρίζες των φυτών κατά τους θερμούς μήνες και την ανομβρία.
Ξεριζώστε τα παράσιτα, τα οποία απορροφούν νερό και αναπτύσσονται εις βάρος των φυτών σας.
Αν φυτέψετε ένα νέο θαμνοειδές φυτό, φυτέψτε μαζί ένα πλαστικό σωληνάριο ώστε το νερό να καταλήγει απευθείας στις ρίζες. Επίσης, ποτίστε νωρίς το πρωί ή νωρίς το απόγευμα ώστε να αποφύγετε την εξάτμιση του νερού από τη ζέστη.
Βάλτε τα φυτά σας σε μεγάλες γλάστρες οι οποίες διατηρούν την υγρασία καλύτερα από τις μικρές. Τοποθετήστε νοτισμένα φύλλα στο χώμα για να διατηρήσετε το νερό στο χώμα.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...