Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Καθαρισμός βυθού και παραλίας στη Σάμο


Ένωση Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου, σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τη Δημοτική Ενότητα Μαραθοκάμπου, οργάνωσαν με επιτυχία τον καθαρισμό και εξωραϊσμό της περιοχής, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών συλλόγων, όπως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθοκάμπου, ο Σύλλογος Εθελοντών Μαραθοκάμπου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Όρμου Μαραθοκάμπου, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Μαραθοκάμπου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Μαραθοκάμπου και το Αρχιπέλαγος - Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ανέλαβε να καθαρίσει τον βυθό του λιμανιού του Όρμου για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μήνες, ενώ τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μαραθακάμπου με τον δάσκαλό τους ανέλαβαν να καθαρίσουν την παραλία.

Οι έντεκα αυτοδύτες βρήκαν έναν βυθό καθαρότερο από πέρυσι, αλλά με τη χρήση διάτρητων σάκων και σάκων ανέλκυσης, πάλι κατάφεραν να γεμίσουν ένα φορτηγό με ρόδες, συσκευασίες φαγητού, γυάλινα και πλαστικά μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών, πεταμένα δίχτυα, σχοινιά, πεταμένο εξοπλισμό σκαφών, είδη ψαρέματος, ρουχισμό, και πλαστικές βάρκες. Ανασύρθηκε μια μπαταρία σκάφους και το τελευταίο ελαστικό 700 κιλών από την άκρη της προκυμαίας. Για μια ακόμα φορά, οι συμμετέχοντες στον καθαρισμό έγιναν μάρτυρες της σοβαρής επιβάρυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος από ελαστικά που βρίσκονται στο βυθό, τα οποία χρησιμοποιούνται ανεξέλεγκτα ως προσκρουστήρες σε σκάφη και προκυμαίες. Η παρουσία του Λιμενικού Σώματος παρείχε ασφάλεια, αλλά και την εύρυθμη συνεργασία των αυτοδυτών με την ομάδα επιφάνειας στις βάρκες και στην προκυμαία.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...