Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Συνεργασία δήμου Μαρκόπουλου με Πρότυπη Μονάδα Αντιμετώπισης Μαθησιακών ΔυσκολιώνΟ Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με την Πρότυπη Μονάδα Αντιμετώπισης Μαθησιακών και Αναπτυξιακών Δυσκολιών «Child Development Center», εξασφάλισε για τους δημότες, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης των εκπαιδευτικών ικανοτήτων, το οποίο αναπτύσσει στο έπακρο τη φυσική ετοιμότητα των παιδιών για την κατάκτηση της γνώσης, συνεισφέροντας παράλληλα στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη, προκειμένου το κάθε παιδί να εντάσσεται ομαλά στο σχολικό σύστημα, χωρίς να αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.

Σκοπός του προγράμματος είναι, να δώσει σε όλα τα παιδιά ηλικίας 4-14 ετών, μια δεύτερη ευκαιρία, να περάσουν ξανά, ομαλά, όλα τα στάδια της ανάπτυξης, προκειμένου να αποκαταστήσει όλα του τα κενά, εξασφαλίζοντας τα παρακάτω μόνιμα αποτελέσματα:

•Ενίσχυση της φυσικής ετοιμότητας για τη μάθηση (ενίσχυση της ισορροπίας και των κινητικών ικανοτήτων)
•Βελτίωση της στάσης του σώματος και του συντονισμού
•Αποκατάσταση/αύξηση της σωματικής ανάπτυξης
•Αύξηση της συγκέντρωσης
•Αύξηση της αναγνωστικής ταχύτητας και της κατανόησης των κειμένων.
•Αύξηση της οπτικής και της ακουστικής μνήμης (βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης)
•Βελτίωση του γραφικού χαρακτήρα και της ορθογραφίας
•Αύξηση της ταχύτητας της εκτέλεσης των σχολικών εργασιών
•Αύξηση της αυτοπεποίθησης
•Βελτίωση της συμπεριφοράς
•Καλύτερη κατανόηση των μαθηματικών εννοιών και προβλημάτων
Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε παιδιά με χαμηλή σχολική επίδοση και με μαθησιακές δυσκολίες, χωρίς όμως να αποκλείει και τα υπόλοιπα παιδιά.
Το καινοτόμο στοιχείο αυτού του προγράμματος είναι, ότι δεν απαιτεί καθόλου διδασκαλία, αφού περιλαμβάνει συνδυασμό μεθόδων, οι οποίες είναι εντελώς φυσικές και τα παιδιά τις απολαμβάνουν, όπως η ακουστική διέγερση των εγκεφαλικών ημισφαιρίων (Μέθοδος Johansen). Η μέθοδος αυτή, δια μέσω των ακουστικών συχνοτήτων, που βρίσκονται στο φάσμα της γλώσσας (250 -8000 Ηz), αποκαθιστά τη λειτουργία του ακουστικού εγκεφαλικού φλοιού και χρησιμοποιεί ειδικά γραμμένη μουσική συχνοτήτων, πετυχαίνοντας την αύξηση της ακουστικής μνήμης και της προσοχής, την αποκατάσταση του συστήματος της ισορροπίας, τη ρύθμιση της ορμονικής λειτουργίας για την αποφυγή του στρες, καλύτερη κατανόηση των προφορικών οδηγιών, αύξηση της συγκέντρωσης, καλύτερη άρθρωση και προφορά των φθόγγων, μεγαλύτερη ευφράδεια.

Λαμβάνοντας υπ' όψη τις ανάγκες της εποχής, η τιμή της κάθε συνεδρίας; καθορίζεται στα 6 €, από την κανονική τιμή των 30 €, η κάθε τρίμηνη αξιολόγηση στα 50 € και η ενημέρωση - συμβουλευτική γονέων στα 10 € ανά συνεδρία.

Για τους ενήλικες δημότες, θα λειτουργήσει Κέντρο Θεραπείας με χρήση εναλλακτικών θεραπειών, από τις 08.00 - 14.00, με κόστος της κάθε συνεδρίας στα 15 €. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 30 λεπτά. Οι μέθοδοι που ακολουθούνται είναι εντελώς φυσικοί: φωτοθεραπεία , ηχοθεραπεία και μαγνητοθεραπεία. Μέθοδοι, που όχι μόνο καταπολεμούν τον πόνο, αλλά και ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα, δίχως τη λήψη φαρμάκων, παρά μόνο λιπαρών οξέων και βιταμινών.

Στο Θεραπευτήριο, αντιμετωπίζεται το αυχενικό σύνδρομο, προβλήματα ισορροπίας και στάσης του σώματος, εμβοές στα αυτιά, ζαλάδες, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, ρύθμιση ορμονών, πόνοι περιόδου, εγκεφαλικά επεισόδια, πόνοι στη μέση, στα άνω και κάτω άκρα, αποθεραπεία μετά από εγχείρηση, ανάπλαση των δερματικών κυττάρων, εύκολη κόπωση, προβλήματα στρες και μνήμης, διαστρέμματα και μυϊκές κακώσεις.

Τα προγράμματα παιδιών και ενηλίκων, ξεκινούν την 7η Μαΐου 2012.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι δημότες, μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Ανάπτυξης του Παιδιού (Child Development Center), τηλ. 210 6021273 και  6984 950125      , Αβέρωφ 2, Κορωπί.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...