Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Βραβείο για τον Έλληνα και πρώτο μη Αμερικανό ειδικό σε θέματα ναυαγοσωστικής


Ο λόγος για τον δρ. Στάθη Αβραμίδη, τον «Ελληνα ειδικό πάνω σε θέματα ναυαγοσωστικής και ασφάλειας», ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε για 2η φορά από το International Swimming Hall of Fame! Το 2009 έγινε ο πρώτος μηΑμερικανός και ο νεότερος τιμηθείς με το «Annual Paragon Awards» / Aquatic Safety*.
Φέτος, έλαβε το  «ISHOF SERVICE AWARD»** για τη συνολική προσφορά του προς τον Οργανισμό!
[Διαβάστε / δείτε το λόγο του]

* «The Annual Paragon Awards, sponsored by Paragon Aquatics, are presented for outstanding contributions to: Competitive Swimming, Water Polo, Competitive Diving, Aquatic Safety, Synchronized Swimming and Recreational Swimming».

** «Presented for outstanding commitment to the advancement of aquatics and continued support of ISHOF».


Στον ευχαριστήριο λόγο του, ο Ελληνας ειδικός ανέφερε:

«Έρχομαι από μια φτωχή χώρα, την πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Πλάτωνα. Κάποιοι από τους συμπολίτες μου αυτοκτονούν και τρώνε από τα σκουπίδια. Μέσα σε αυτό το οικονομικό τσουνάμι, γέμιζα το μυαλό και την καρδιά μου με δημιουργικό έργο στο ΚΕΕΛΠΝΟ και το Hall of Fame.

Ευχαριστώ την οικογένειά μου, Παντελή, Ιωσηφίνα και Ελευθερία για την αγάπη και την σημαντική στήριξή τους σε όλη μου την ζωή. Ευχαριστώ το ΚΕΕΛΠΝΟ που μου επιτρέπει να κάνω το πάθος μου επάγγελμα. Ευχαριστώ και εσάς που με τιμάται απόψε για την δουλειά μου και επειδή είμαι Έλληνας!»

Ο Πρόεδρος του Hall of Fame, Bruce Wigo, δήλωσε: 
«Ο Στάθης είναι ο συνεργάτης μου. Είναι εδώ για να βρίσκει λύσεις. Ήμουν σίγουρος ότι θα έβρισκε λύσεις στα όποια προβλήματα προκύπτουν. Δουλεύει πολλές ώρες».

Ο Ralf Gotto από τη Χαβάη, ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβείο Ασφάλειας στο Νερό (αυτό που ο Ελληνας είχε λάβει το 2009), είπε στον Ελληνα:
«Έχεις κάνει πολλά σημαντικά πράγματα στην πρόληψη ατυχημάτων. Πρέπει να σε φέρουμε ως προσκεκλημένο ομιλητή σε συνέδριο στην Χαβάη για το καλό της πρόληψης πνιγμών και για το καλό όλων μας!»

Σημείωση: Ο δρ. Αβραμίδης είναι ο 3ος Ελληνας ο οποίος βραβεύεται από το International Swimming Hall of Fame. Το 2006 είχε λάβει το «Paragon Award» / Competitive Diving η Γεωργία Φυρίγου, ως FINA Technical Diving Committee Member αλλά και 2004 Athens Olympic Diving Competition Director. Το 1993 ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός Πολ Τσόνγκας είχε λάβει το «ISHOF Gold Medallion Award».

Οι βραβεύσεις Ελλήνων

δρ. Στάθης Αβραμίδης: 
http://www.ishof.org/awards/service_award.html
http://www.ishof.org/Honorees/2009/stathis_avramidis.htm

Γεωργία Φυρίγου: 
http://www.ishof.org/Honorees/2006/georgia_fyrigou.htm

Πολ Τσόνγκας:
http://www.ishof.org/awards/gm1993ptsongas.htm

Βιογραφικό

Ο δρ. Στάθης Αβραμίδης DipEd, BEd, MSc, PhD είναι Επισκέπτης Ερευνητής και τέως Λέκτορας Υγρού Στίβου στο Leeds Metropolitan University (UK). Εργάζεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ όπου εκπαιδεύει ναυαγοσώστες στο ΚΕΚ της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Εχει γράψει 14 βιβλία και 266 δημοσιεύσεις και επιστημονικές ανακοινώσεις. Έχει τιμηθεί 36 φορές σε 7 χώρες, έχει πραγματοποιήσει 82 σωστικές επεμβάσεις, είναι μέλος 13 οργανισμών 7 χωρών, έχει πάνω από 130 πιστοποιήσεις από οργανισμούς 13 χωρών και έχει διδάξει περίπου 9,000 άτομα 20 εθνικοτήτων.
http://www.stathisavramidis.blogspot.gr/

Το International Swimming Hall of Fame
είναι το επίσημο μουσείο της παγκοσμίου ομοσπονδίας FINA. Εχει μορφή μη κερδοσκοπικού οργανισμού, με αποστολή: «τη διατήρηση της ιστορικής παράδοσης του υγρού στίβου και την προώθηση των υδάτινων δραστηριοτήτων ως μέσου υγείας, ποιότητας ζωής και παιδείας».

Κάθε χρόνο βραβεύει τους κορυφαίους Ολυμπιονίκες, παγκοσμιόσμιους πρωταθλητές, προπονητές, συγγραφείς, πανεπιστημιακούς και παράγοντες των αθλημάτων του υγρού στίβου και της πρόληψης/διάσωσης στο νερό.

Ανάμεσα στους πιο γνωστούς στο ευρύτερο κοινό τιμηθέντες με διάφορα βραβεία, συγκαταλέγονται:
ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό,
ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν,
οι θρύλοι της κολύμβησης Μαρκ Σπιτς και Ίαν Θορπ,
οι αστέρες του Χόλυγουντ Έσθερ Γουίλιαμς, Τζώνυ Βάισμίλερ και Μπάστερ Κράμπε,
αλλά και ο δημιουργός του Baywatch, Γκρέγκ Μπόναν.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...