Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Συγκέντρωση τροφίμων για άπορους από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Βόλου


Συνολικά, εξακόσια περίπου κιλά τρόφιμα συγκέντρωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου προκειμένου να ενισχύσει το έργο των Σπιτιών Γαλήνης της Μητροπόλεως.
Η παραπάνω πρωτοβουλία, που αναπτύσσεται ταυτόχρονα σε πανελλήνια βάση, από τους κατά τόπους Κυνηγητικούς Συλλόγους, έχει ως στόχο να ενισχύσει τα συσσίτια της Εκκλησίας, τα οποία προσφέρονται σε καθημερινή βάση δωρεάν, σε χιλιάδες απόρους. Τα τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως ρύζι, ζυμαρικά, όσπρια κ.λ.π. συγκεντρώθηκαν το τελευταίο δίμηνο με την συνδρομή των μελών του Συλλόγου και σήμερα το πρωί θα μεταφερθούν στο Σπίτι Γαλήνης του Αγίου Δημητρίου.

Στο μεταξύ, η ίδια πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης θα συνεχιστεί, προκειμένου τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν, να στηρίξουν το έργο όλων των Σπιτιών Γαλήνης της Μητροπόλεως. Μιλώντας στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος» ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Βόλου Γιώργος Σιώρος, υπογραμμίζει ότι «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στην γενικότερη δράση στης Συνομοσπονδίας Κυνηγετικών Συλλόγων, που είναι το κεντρικό μας συνδικαλιστικό όργανο, η οποία αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η πρωτοβουλία, προσθέτει ο ίδιος, ξεκίνησε πανελλαδικά και συμμετέχουν όλοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι, συγκεντρώνοντας τρόφιμα κυρίως μακράς διαρκείας, τα οποία προωθούν στην συνέχεια στα Σπίτια Γαλήνης, όπου διανέμονται συσσίτια στους απόρους».

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βόλου ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο κάλεσμα αγάπης, συγκεντρώνοντας ήδη μεγάλη ποσότητα τροφίμων, χάρη στην γενναιόδωρη προσφορά των μελών του. «Παρότι οι εποχές είναι δύσκολες, επισημαίνει ο κ. Σιώρος, κατορθώσαμε να συλλέξουμε μεγάλη ποσότητα τροφίμων σε πρώτη φάση, με στόχο να συνεχίσουμε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προκειμένου να στηρίξουμε και άλλα Σπίτια Γαλήνης της τοπικής Εκκλησίας».

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...