Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Τριήμερο δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε παιδιά


Με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Εθελοντών Αιμοδοτών δήμου Φιλίππων» και του Συμβουλίου Νεολαίας του πρώην δήμου Φιλίππων η αρχική ιδέα γίνεται πράξη και η συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού» είναι γεγονός.
Στις 8 Ιουνίου ξεκινά το τριήμερο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής στην πλατεία Πελεκανίδη στις Κρηνίδες όπου θα στηθούν τέσσερα ιατρεία με Παιδίατρο, Οδοντίατρο, Οφθαλμίατρο και Ωτορινολαρυγγολόγο.

Η αρχική ιδέα συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» ήταν του προέδρου του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φιλίππων, Γιώργου Κουπετσίδη, που εδώ και τρεις μήνες περίπου πραγματοποίησε τις απαραίτητες επαφές προκειμένου να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια που είχαν να κάνουν με τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και διατροφής .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό το συγκεκριμένο Πανελλήνιο Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής για παιδιά διαθέτοντας τις σύγχρονες κινητές του μονάδες ιατρείων.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φιλίππων, Γιώργος Κουπετσίδης, μιλώντας στο philippi.in είπε τα εξής:

«Μετά από πολύ καιρό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και την πραγματοποίηση του τριημέρου προγράμματος προληπτικής ιατρικής που θα γίνει στην πλατεία των Κρηνίδων από τις 8 μέχρι τις 10 Ιουνίου.

Ήδη, το «Χαμόγελο του παιδιού» δημοσιοποίησε αίτημα εθελοντικής συμμετοχής στο πρόγραμμα για τους ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και τους ιατρούς του νοσοκομείου Καβάλας με τους οποίους κι εμείς ήρθαμε σε επαφή νωρίτερα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δικού μας συλλόγου και του Συμβουλίου Νεολαίας του πρώην δήμου Φιλίππων. Για την κάλυψη των εξόδων, πέρα από τη δική μας συμμετοχή, αναζητήσαμε χορηγούς και τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε αναλυτικά όσους μας βοήθησαν και στάθηκαν δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια.

Οι Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής είναι στελεχωμένες με εθελοντές γιατρούς καθώς και κοινωνικό λειτουργό και νοσηλεύτρια του Οργανισμού.

Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος είναι πολύ σημαντικό βήμα για την διατήρηση της καλής υγείας των παιδιών και για την προστασία τους από σοβαρότερα προβλήματα. Βασική Προϋπόθεση για κάθε παιδί που συμμετέχει αποτελεί η ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων του. Όλα τα ευρήματα γνωστοποιούνται στους γονείς με σκοπό την –σε όσες περιπτώσεις είναι απαιτούμενη- θεραπεία.»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...