Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Δωρεάν μαθήματα από εθελοντές καθηγητές και δασκάλους στην Έδεσσα


Είναι γεγονός ό,τι στις σημερινές οικονομικές συνθήκες, οι εργαζόμενοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο βιώνοντας την ανατροπή και ακύρωση του εργατικού θεσμικού πλαισίου και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Περαιτέρω, οι μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, οι ευέλικτες μορφές εργασίας, οι μειώσεις προσωπικού, η ανεργία, η αύξηση της φορολογίας, αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες που γονατίζουν σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά, τα οποία δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις καθημερινές τους ανάγκες πόσο μάλλον σε ανάγκες που αφορούν τις δραστηριότητες ή και τα μαθήματα των παιδιών τους. Ως καταναλωτικό κίνημα και με τη διαφοροποίηση που μας χαρακτηρίζει, η οποία αφορά τη διασύνδεσή μας με τα συνδικάτα που είναι η δύναμη των εργαζομένων της μισθωτής εργασίας, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να προσχωρήσουμε σε δράσεις ώστε να ενισχύσουμε το εισόδημα των συναδέλφων μας και κυρίως όσων βρίσκονται στη δυσμενέστερη κατάσταση από όλους μας, δηλαδή τους άνεργους.

Η δράση που πρόκειται να αναπτύξει το Τοπικό Παράρτημα Έδεσσας - Αλμωπίας της Ένωσής μας, με τίτλο: «Μην αφήσουμε την κρίση να καταστρέψει το μέλλον των παιδιών μας» – η οποία θα ξεκινήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (Σεπτέμβριος 2012) -σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας - Αλμωπίας είναι, η εξεύρεση και ο συντονισμός δασκάλων και καθηγητών-Εθελοντών, συνταξιούχων, άνεργων ή ακόμη και εργαζόμενων οι οποίοι θα προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου. Περαιτέρω θα μπορούσαμε να επεκταθούμε ακόμη και στη δημιουργική απασχόληση των μαθητών με μαθήματα μουσικής, ζωγραφικής κλπ.

Το Εργατικό Κέντρο Έδεσσας - Αλμωπίας, θα διαθέσει τους χώρους του και θα οργανώσει σε συνεργασία μαζί σας αυτή τη δράση. Καλούμε όλους τους δασκάλους και καθηγητές την πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τους καθηγητές ξένων γλωσσών, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς, να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και να συνεργαστούν μαζί μας και με τους συναδέλφους στα Εργατικά Κέντρα, προκειμένου να υλοποιηθεί η κοινή μας δράση, η οποία έχει ως στόχο να προσφέρει λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο των συναδέλφων μας. Αναμένουμε τις προτάσεις σας και τις δηλώσεις συμμετοχής σας στο Εργατικό Κέντρο της περιοχής μας.

Με εκτίμηση, Ο Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Έδεσσας - Αλμωπίας της ΕΕΚΕ Ο Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έδεσσας - Αλμωπίας Αντώνιος Μπουρδάνης Γκοτζαμάνης Νικόλαος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...