Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Παιδιατρική και οδοντιατρική φροντίδα στα Γιάννινα με την αρωγή της Vodafone


Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, επισκέφθηκε σχολεία του Νομού Ιωαννίνων από τις  28 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου 2012.

Συγκεκριμένα, η ιατρική ομάδα επισκέφθηκε στις 28/5 το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος και το  Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας, στις 29/5 οι εθελοντές παιδίατροι και οδοντίατροι εξέτασαν τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Δροσοχωρίου καθώς και του Δημοτικού σχολείου Λογγάδων, στις 30/5 οι γιατροί επισκέφθηκαν το Σύλλογο Πολυτέκνων.

Στη συνέχεια, στις 31/5 η μονάδα εξέτασε τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κοντινών, καθώς και των Νηπιαγωγείων Κρανούλας και Κρύας και την 1η/6 η ιατρική ομάδα επισκέφθηκε τα Νηπιαγωγεία Περάματος και Αμφιθέας.

Συνολικά, η «ΛΗΤΩ» προσέφερε τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 450 παιδιά.

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 2003 σε συνεργασία με τη Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Η «ΛΗΤΩ» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας. Μέχρι σήμερα η «ΛΗΤΩ» έχει προσφέρει ιατρική περίθαλψη σε περισσότερα από 48.000 παιδιά.

Η «ΛΗΤΩ» παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:
• παιδιατρική εξέταση και δωρεάν αγωγή με παιδιατρικά φάρμακα πρώτης ανάγκης
• οδοντιατρική εξέταση, αγωγή και παροχή οδηγιών για υγιεινή στόματος και προληπτική οδοντιατρική
• προληπτική υγιεινή και υλοποίηση προγραμμάτων εμβολιασμού
• διαλέξεις για την ιατρική πρόληψη, την υγιεινή διατροφή και τη στοματική υγιεινή και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...