Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ενίσχυση σε φυλακισμένους οροθετικούς και δωρεάν νομική υποστήριξη


Λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού οροθετικών κρατουμένων στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού "Αγ. Παύλος" υπάρχει μεγάλη ανάγκη κάλυψής τους με  ρούχα και είδη προσωπικής υγιεινής. Yπάρχει πάντα ανάγκη για τηλεκάρτες.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη ακόμα και η πιο μικρή προσφορά είναι πολύτιμη. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ανάγκη για αντρικά καλοκαιρινά ρούχα - παπούτσια σε καλή κατάσταση, όπως:

- βερμούδες / σορτς
- t-shirts μεγέθη κυρίως M, L
- παπούτσια / παντόφλες / σαγιονάρες μεγ. 41-45
- εσώρουχα (καινούρια)

Είδη προσωπικής υγιεινής
- σαπούνια
- σαμπουάν
- οδοντόκρεμες
- χαρτί υγείας
- χλωρίνη

ΠΟΥ: Διοχάρους 9, 115 28 Αθήνα
ΠΟΤΕ: Τις προσφορές σας μπορείτε να φέρνετε στο Κέντρο Ζωής κάθε Σάββατο 18:30-21:00 και μέχρι 15 Ιουλίου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Κάθε Τετάρτη και Σάββατο 18:30-21:00 στα τηλέφωνα 210 7257617 και 210 7233848,

Δωρεάν νομική υποστήριξη σε οροθετικούς
Απαντώντας στις ιδιαιτερότητες της περιόδου που βιώνουμε και στην ανάγκη των οροθετικών για ένα πιο ολοκληρωμένο υποστηρικτικό σύστημα,  εγκαινιάζεται  μια νέα καινοτόμο υπηρεσία το «Γραφείο Δωρεάν Νομικής Στήριξης για Οροθετικούς/ ές». Στόχος του Γραφείου Νομικής Στήριξης είναι η εξειδικευμένη ενημέρωση των οροθετικών για τα δικαιώματά τους σε βασικούς τομείς της κοινωνικής ζωής αλλά και η επιλεκτική νομική εκπροσώπηση υποθέσεων παραβιάσεων δικαιωμάτων.

Επιμέρους δράσεις την υπηρεσίας είναι η δημιουργία δικτύου συνεργασίας με φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της HIV λοίμωξης και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρεμβάσεις σε αρμόδια κυβερνητικά όργανα για την ανάδειξη των δικαιωμάτων και των προβλημάτων που προκύπτουν από τα νομικά κενά και η υποβολή προτάσεων για τη σύνταξη θεσμικού πλαισίου προστασίας των δικαιωμάτων των οροθετικών.

Το Γραφείο Νομικής Στήριξης στελεχώνεται με ένα Νομικό Σύμβουλο ο οποίος θα βρίσκεται στο χώρο του Κέντρου Ζωής κάθε Τετάρτη 14:30- 19:30 μ.μ. και θα δέχεται κατόπιν ραντεβού.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210 7257617, 210 7233848 ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ζωής
www.kentrozois.gr

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...