Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

 Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Χίο


Τον τέταρτο μήνα λειτουργίας του διανύει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Χίο. Καθημερινά ένας γιατρός δέχεται τους ασθενείς και ανάλογα με τις ανάγκες τους τους προωθεί σε γιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Χίου σε συνεργασία με εθελοντές Ιατρούς, τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου, την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Χίου και του Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ. λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης προσφέροντας δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους ντόπιους και μετανάστες.

«Μέσα από συζητήσεις του συλλόγου μας διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με ανασφάλιστους πολίτες, οι οποίοι έχουν ανάγκη από ιατροφαρμακευτική, αλλά και από νοσοκομειακή περίθαλψη. Έτσι, αποφασίσαμε να δώσουμε στο Κοινωνικό Ιατρείο μια λίστα με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα δέχονται ασθενείς δωρεάν» αναφέρει ο κ. Γεώργιος Χαλκιάς, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου.

Στο Ιατρείο υπάρχει ένας γενικός ιατρός και ένας νοσηλευτής και ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών τους παραπέμπει στον ανάλογο ιατρό ή στο νοσοκομείο εφόσον χρειάζεται κάποια χειρουργική επέμβαση.

«Σημαντική είναι και η βοήθεια πολιτών, καθώς μας εφοδιάζουν με πολλά φάρμακα, τα οποία δεν τα χρειάζονται πλέον και εμείς τα διαθέτουμε σε άπορους» αναφέρει ο κ. Παντελής Στεφάνου, αντιδήμαρχος στο Δήμο Χίο.

Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά .

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...