Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Η δράση «Πάμε Αθήνα» ζωντανεύει και πάλι την πόλη!


Η δράση «Πάμε Αθήνα», που ζωντάνεψε την πόλη τον Μάρτιο με τις εκπτώσεις σε πολλά είδη και τις δράσεις στους δρόμους, έρχεται να αλλάξει για ακόμα μία φορά πρόσωπο στην ελληνική πρωτεύουσα, φωτίζοντας τις γωνιές της.

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων καλοκαιρινών εκπτώσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας εμπλέκεται και πάλι σε εκδηλώσεις που κάνουν το κέντρο πιο προσιτό, πιο χαρούμενο. Συνεργάζεται με τον δήμο, την «Τεχνόπολις» και την ΕΡΤ, και μας προσφέρουν ένα ζωηρό πακέτο στο οποίο όχι μόνο εμπλέκονται φορείς, όπως ο ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση, αλλά βασικά μας δείχνει ότι οι δράσεις, που γίνονται επί της ουσίας και όχι για εντυπωσιασμό, βρίσκουν τη συνέχειά τους.

Πάμε Αθήνα, λοιπόν:

Πάμε Athens World Music Festival στο Γκάζι, πάμε να εκμεταλλευτούμε τις εκπτώσεις στα μαγαζιά του κέντρου, πάμε να παρακολουθήσουμε δρώμενα και παντομίμες στο Θησείο και την Ερμού και tango στο μετρό, πάμε να δούμε πώς παντρεύονται οι μουσικές της Ελλάδας με τις μουσικές του κόσμου. Ας πάρουμε μια ιδέα...

Πάμε Τεχνόπολη:

Το Athens World Music Festival ανοίγει τις πύλες του στις 16/7 στις 8 το βράδυ με την Ομάδα Κρουστών του ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση. Την ίδια μέρα θα παρουσιαστούν οι special guests του φεστιβάλ, Gypsy Devils (Giganski Diabli), το γκρουπ που παίζει αυθεντική τσιγγάνικη μουσική από την Κεντρική Ευρώπη. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Balkan Jazz (Martha Mavroidi Trio, στις 20.30-21.15) και τις Balkan Ska-Balkan Reggae (Melios Balkana Mama, 21.30-22.15).

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα λειτουργήσει West African Percussion Workshop με τον Μιχάλη Afolayan, από τις 17/7 το απόγευμα. Το Workshop θα έχει διάρκεια τριών ημερών.

Highlights 
17/7 22.30-23.15, παίζουν οι Los Hermanos με τη Ζωή Τηγανούρια.
18/7 22.30-23.15, η Καλλιόπη Βέτα συναντά το Marios Strofalis Quartet σε tango mediterraneo, βαλς και άλλους χορούς της Ευρώπης.
23.30-00.15, οι Encardia παίζουν τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, ελληνόφωνα και ταραντέλες.
19/7 22.30-23.15, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Χρίστος Τσιαμούλης και ο Πάνος Δημητρακόπουλος θα μας χαρίσουν τραγούδια από τη Σμύρνη και την Πόλη.
20/7 20.30-21.00, Κεφαλλονίτικοι και Ιθακίσιοι Σύλλογοι θα τραγουδήσουν καντάδες από τα Eπτάνησα (!)

Πάμε κέντρο:

Εκτός από την Τεχνόπολη, παράλληλες εκδηλώσεις θα τρέξουν και σε διάφορα κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Highlights 
16/7 17.30, Σύνταγμα. Οι Duo de Dos παίζουν παραδοσιακό tango και χορευτές της ομάδας Baile de Bario χορεύουν μέσα στον σταθμό του μετρό.
17/7 19.00, Μοναστηράκι. Συρτάκι στην πλατεία από το εργαστήρι Λαϊκής Μουσικής του ΟΠΑΝ του Δήμου Αθηναίων.
18/7 18.00, Τεχνόπολις. Ξενάγηση στο παλιό εργοστάσιο του Γκαζιού. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη στις 13.00 στο info kiosk του Φεστιβάλ στο Σύνταγμα.
19/7 18.00, Ερμού-Σύνταγμα. Περίπατος Κανταδόρων Κεφαλλονίτικων και Ιθακίσιων Συλλόγων. Διαδρομή: Ερμού-Αιόλου-Μητροπόλεως-Μοναστηράκι-Θησείο. Ακόμη κι αν δεν έχετε μπαλκόνι σε κάποιον από αυτούς τους δρόμους, ζήστε το ρομάντζο ακούγοντάς τους έστω από τα χαμηλά.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...