Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Κοινωνικό τιμολόγιο κατανάλωσης νερού από το δήμο ΠατρέωνΤα κριτήρια θέσπισης ειδικού τιμολογίου για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πάτρας, καθώς και τις κατηγορίες δημοτών που θα μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το ειδικό τιμολόγιο αποφάσισε το δ.σ. της ΔΕΥΑΠ. Οι κοινωνικές ομάδες που εντάσσονται το Ειδικό Τιμολόγιο είναι:

Οι εγγεγραμμένοι στην Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων
Όσοι λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα
Οι μακροχρόνια άνεργοι
Οι ανάπηροι πάνω από 67%
Οι πολύτεκνοι

Οι δημότες αυτών των κοινωνικών ομάδων θα πρέπει να έχουν εισόδημα μέχρι 8.000 ευρώ. Η κατανάλωση για 3 μήνες δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 80 κυβικά.

Σε ό,τι αφορά του τρίτεκνους για την ένταξή τους στο ειδικό τιμολόγιο, το εισόδημά τους δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.

Για πολύτεκνους με 4 παιδιά και άνω, το εισόδημα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ

Οι δημότες που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα έχουν ατέλεια για κατανάλωση μέχρι 80 κυβικά το τρίμηνο.

Για τις υπόλοιπες κατηγορίες, θα υπάρξουν εκπτώσεις το ποσοστό των οποίων θα καθοριστεί μετά τον προσδιορισμό του αριθμού των δικαιούχων και την οικονομική ανάλυση που θα αναδεικνύει το ποσό των εσόδων που θα αφαιρεθεί από τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΠ και θα καθορίζει την αντίστοιχη αύξηση του τιμολογίου, προκειμένου να αναπληρωθεί αυτό το ποσό.

Οι αιτήσεις για ένταξη στο ειδικό τιμολόγιο θα γίνονται δεκτές έως τα τέλη Αυγούστου.
Το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ θα έρθει προς έγκριση από το δ.σ. της ΔΕΥΑΠ και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας, τον Σεπτέμβριο του 2012, ενώ η εφαρμογή του θα ισχύσει από 1-1-2013.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...