Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Έξι προνοιακές δομές για τον δήμο Σερρών



Το συνολικό ποσό των 816.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με το ΣΟΦΨΥ (Σύλλογος Οικογενειακών Φίλων Ψυχικής Υγείας), από το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης για την αντιμετώπιση της φτώχειας, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.
Τη σχετική πρόταση «κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Σερρών» υπέβαλε ο δήμος στις 4-5-2012 και εγκρίθηκε στις 26-6-2012. Η εν λόγω πρόταση συντάχθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών (ΑΝΕΣΕΡ) για λογαριασμό του Δήμου Σερρών και θα είναι και η εταιρεία που θα υποστηρίξει την υλοποίηση του σχεδίου δικαιούχους φορέας για την υλοποίηση της πρότασης είναι ο ΣΟΦΨΥ).

Σύμφωνα με την έγκριση, πλέον, στο Δήμο Σερρών θα λειτουργήσουν συνολικά 6 κοινωνικές-προνοιακές δομές: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δομή Παροχής Συσσιτίων, Κοινωνικό Φαρμακείο Δημοτικός Λαχανόκηπος, Τράπεζα Χρόνου και Γραφείο Διαμεσολάβησης. Το πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο ετών και για τη λειτουργία των κοινωνικών δομών προβλέπεται η απασχόληση 24 ατόμων από άνεργους νέους έως 30 ετών.

Κοινωνικό Παντοπωλείο: Διασφάλιση της τροφοδοσίας τουλάχιστον 150 οικογενειών κάθε μήνα και η προμήθεια με προϊόντα συγκεκριμένου κόστους 40 ευρώ κάθε μήνα.
Δομή Παροχής Συσσιτίων: Εξασφάλιση της τροφοδοσίας γευμάτων σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους ημερησίως.

Κοινωνικό Φαρμακείο: Θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε τουλάχιστον 100 αστέγους, απόρους και άνεργους κάθε μήνα.

Δημοτικός Λαχανόκηπος: Θα παρέχει συγκεκριμένη γεωργική έκταση 50 τμ. αρδευόμενου και περιφραγμένη σε τουλάχιστον 100 απόρους, άνεργους και άστεγους για την καλλιέργεια  οπωροκηπευτικών, με σκοπό την σίτισή τους για ένα έτος.

Τράπεζα Χρόνου: Θα δίνει τη δυνατότητα σε ωφελούμενα άτομα να συναλλάσσονται σε συγκεκριμένη γεωγραφική ενότητα για τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών με μονάδες εναλλακτικού συστήματος. Το δίκτυο θα λειτουργεί με συγκεκριμένο κανονισμό λειτουργίας.

Γραφείο Διαμεσολάβησης: Θα παρέχει πληροφόρηση και υπηρεσίες διευκόλυνσης σε ωφελούμενα άτομα (τουλάχιστον 200 απόρους, ανέργους και άστεγους κάθε μήνα) σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και την προώθησή τους στις αντίστοιχες δομές, με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...