Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Προσφορά φαρμάκων από μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Προσφορά φαρμάκων από μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία στο  Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

Δωρεάν εμβόλια και φάρμακα για τις ανάγκες λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΜΚΟ «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Αθηνών προσέφερε η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas.
Η τελευταία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας για την υποστήριξη της σημαντικής αυτής ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας.

Οι ποσότητες των φαρμάκων που παραδόθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, περιλαμβάνουν αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη και κορτικοστεροειδή σκευάσματα, καθώς και εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας και του πνευμονιόκοκκου. Τα εμβόλια αυτά αποτελούν πρωταρχικής σημασίας εργαλείο για τη λειτουργία του Ιατρείου, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης όλο και περισσότερες οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους τον απαραίτητο εμβολιασμό, γεγονός που συντέλεσε μάλιστα στην αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων στη χώρα.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί με εθελοντές γιατρούς και αποτελεί μια κοινή πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τη ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αποστολή». Σκοπός του Ιατρείου είναι η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους ενήλικες και παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (οδός Σεβαστουπόλεως 113), Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι και δέχεται ασθενείς, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Εκεί, μπορούν να εξετάζονται και να παραλαμβάνουν τα φάρμακά τους, ενώ για την εξέτασή τους πρέπει να προσκομίζουν: 1) ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, 2) βιβλιάριο υγείας το οποίο έχει λήξει και 3) κάρτα ανεργίας, η οποία επίσης έχει λήξει.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...