Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Οδηγός Δικαιωμάτων ΑνέργωνΜε την ανεργία να είναι η μόνη στατιστική της οικονομίας σε μόνιμη τροχιά ανάπτυξης ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν οι άνεργοι να οργανώνονται. Οι «Άνεργοι από τις γειτονιές της Αθήνας» είναι ένα κίνημα που προσπαθεί να οργανώσει ανέργους και επισφαλώς εργαζόμενους ώστε να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, να βελτιώσουν την θέση τους και να φτιάξουν ένα κλίμα αλληλεγγύης μεταξύ τους.

Για τον λόγο αυτό ανεβάζουν στην σελίδα τους -που παρεμπιπτόντως είναι ασφαλής για περιήγηση παρά τις προειδοποιήσεις του browser- καταγγελίες και ειδήσεις που έχουν σχέση με την ανεργία και τις απολύσεις.

Έφτιαξαν και ένα καφενείο ανέργων αλλά και ένα Μικρό Οδηγό των Δικαιωμάτων των ανέργων ο οποίος καλύπτει όλα τα κενά πληροφόρησης που έχει κάποιος πριν (ή αφού) στηθεί στις τεράστιες ουρές του ΟΑΕΔ. Στο καφενείο που λειτουργεί κάθε Τρίτη στις 21:00, στο Αυτόνομο Στέκι (Ζωοδόχου Πηγής 95-97 & Ισαύρων) συναντιούνται, συζητούν σαν μια παρέα κόντρα στην αίσθηση της κοινωνικής απομόνωσης που φέρνει συνήθως η μακροχρόνια ανεργία.

Ο Μικρός Οδηγός από την άλλη περιλαμβάνει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επιδότηση της ανεργίας, τις προϋποθέσεις, το τι δικαιούται ο άνεργος ανάλογα με το χρονικό διάστημα της ανεργίας του αλλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, τις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.τλ. Όλα συγκεντρωμένα και τακτοποιημένα χωρίς χαρτούρες και αναμονές πίσω από κλειστά γκισέ. Στο τέλος ο οδηγός κλείνει με ένα μικρό μανιφέστο με τις διεκδικήσεις του κινήματος και τους στόχους του.

Το pdf του Μικρού Οδηγού βρίσκετα εδώ.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...