Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Life in a city full of errors: Διόρθωσε την πόλη σου!


Το Life in a City Full of Errors(Η Ζωή σε Μια Πόλη Γεμάτη Λάθη)  είναι μια διαδυκτιακή πλατφόρμα, για μια πόλη γεμάτη λάθη αλλά και γεμάτη από ανθρώπους που εξακολουθούν να επιμένουν για τη δημιουργία μιας βιώσιμης πόλης.

Αντίθετα όμως με άλλα διαδικτυακά εγχειρήματα, σε αυτό δεν είσαι ένας απλός παρατηρητής που κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του, σκέφτεται πόσο χάλια έχει γίνει αυτή η πόλη (που είναι η Αθήνα αλλά θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη, ολίγων τι υποανάπτυκτη μεγαλούπολη) και νιώθει πιο ανίκανος από ποτέ να κάνει κάτι γι αυτό. Γιατί δεν είσαι.

Στην σχετική ιστοσελίδα μπορείς να ξεσκαλίσεις, να μοιραστείς, ακόμη και να βγεις για να διορθώσεις τα λάθη της μεγαλούπολής σου. Κάθε είδους λάθη, που βιώνουν όλοι οι άνθρωποι. Άνθρωποι σαν και εσένα.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2009 σαν ένα ντοκιμαντέρ για την καθημερινή ζωή στην Αθήνα και το 2010 βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ως μια πολύ καλή ιδέα. Τα γνωστά οικονομικά κολλήματα όμως ανάγκασαν την δημιουργό του και ντοκιμαντερίστα Μυρτώ Παπαδογεώργου να κάνει πολλά άλλα πράγματα τα χρόνια που ακολούθησαν, μεταξύ των οποίων ήταν και μερικά ταξίδια για να ανακαλύψει τελικά ένα καινούριο είδος ντοκιμαντέρ με το αγγλικό  όνομα cross-media. Ντοκιμαντέρ δηλαδή που συνδυάζουν διάφορα μέσα, που μπορείς να τα δεις στο διαδίκτυο δωρεάν, και στα οποία δεν είσαι μόνο θεατής αλλά και δημιουργός, παραγωγός, διανομέας και βασικό μέλος της ομάδας. Και τότε είπε «power to the people».

Δύο σχεδόν χρόνια μετά, σε έναν από τους πολλούς μεταμεσονύχτιους περιπάτους της, γνώρισε εντελώς τυχαία τον Γιώργο Χλωρό και το Νίκο Κωνσταντίνου. Οι τρεις τους δημιούργησαν το www.cityoferrors.com που δεν είναι μια ουτοπία, ούτε μια κουλτουριάρικη δήλωση. Είναι ένα παιχνίδι που αν το παίξεις, ίσως και να καταφέρεις να κάνεις μια πραγματική αλλαγή στην πόλη σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...