Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Πούρα made in...Greece

Πούρα made in... Κρύα Βρύση!

Η επιχείρηση που ονομάζεται Vamma del Sol (ελλ. Απόσταγμα του Ήλιου) αποτελεί τον καρπό των κόπων δύο αδελφών, των Κώστα και Άρη Κωνσταντινίδη που έπειτα από προσπάθεια χρόνων, κατάφεραν να παράγουν πούρα υψηλής ποιότητας και γευστικών χαρακτηριστικών φτιαγμένα με αγνό τρόπο και χωρίς χημικά πρόσθετα.

Το ήπιο μεσογειακό κλίμα της Ελλάδας -πιο συγκεκριμένα της περιοχής της Κρύας Βρύσης- αποτελεί για την οικοτεχνία τον μεγαλύτερο αρωγό στην παραγωγή χειροποίητων πούρων. Το ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής (αυξημένη ηλιοφάνεια και υγρασία) αποτελούν εγγύηση για ένα εξαιρετικό προϊόν με υψηλών προδιαγραφών χαρακτηριστικά.

«Μετά από δύο γενιές παράδοσης στην παραγωγή φύλλων καπνού, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο στην επεξεργασία τους, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα νέο τελικό προϊόν», είπε στην «Θεσσαλονίκη» ο Κώστας Κωνσταντινίδης και πρόσθεσε ότι, «η οικοτεχνία, έχοντας τεχνογνωσία και αγάπη για την καλλιέργεια του καπνού, δημιουργεί μέσα από φυσικές διαδικασίες ωρίμανσης των φύλλων, πούρα της κατηγορίας Premium με στόχο την παρουσίαση μιας νέας γευστικής πρότασης για τους πιστούς φίλους του προϊόντος. Η συγκεκριμένη κατηγορία αποτελεί μόλις το 1,5% της παγκόσμιας παραγωγής πούρων».

Η ιδέα της δημιουργίας της Vamma del Sol «γεννήθηκε πριν από περίπου πέντε χρόνια. Σήμερα είναι μια πλήρως αυτόνομη κάθετη μονάδα παραγωγής (βιολογική καλλιέργεια, επεξεργασία, τυποποίηση, διανομή). «Βασική διαφορά του προϊόντος μας, σε σχέση με είδη πούρων με προέλευση τον Αγιο Δομίνικο, τη Νικαράγουα ή την Κούβα, είναι ότι παράγεται εξ ολοκλήρου στην ίδια ακριβώς περιοχή. Από το σπόρο στη γη μέχρι την τελική του μορφή, το προϊόν βρίσκεται υπό την πλήρη ευθύνη, εποπτεία και μεταποίησή του από εμάς», υπογραμμίζει ο Άρης Κωνσταντινίδης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα Vamma Del Sol είναι τα πρώτα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χειροποίητα Premium πούρα.

Κατηγορίες πούρων Vamma Del Sol
-Cοrona: Πούρο με σύσταση τεσσάρων ποικιλιών καπνού. Το πούρο απευθύνεται σε όσους προτιμούν πολύ μεστές γεύσεις και δυνατή επίγευση. Διατίθεται στη διάσταση 15,6 x 1,8 εκ. σε συσκευασίες πέντε τεμαχίων στην τιμή των 30 ευρώ.
-Petit Corona: Πούρο με σύσταση τριών ποικιλιών καπνού. Απευθύνεται σε όσους προτιμούν μεστή γεύση και ελαφριά επίγευση. Διατίθεται στην διάσταση 15,6 x 1,2 εκ. σε συσκευασία πέντε τεμαχίων στην τιμή των 25 ευρώ.

Πληροφορίες: Εφημερίδα Θεσσαλονίκη
via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...