Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Δήμος Παύλου Μελά: 180 παιδιά στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση των μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών του Δήμου Παύλου Μελά» για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις 02 έως και τις 31 Ιουλίου στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, το 1ο Δημοτικό Πολίχνης και στο 3ο Δημοτικό Ευκαρπίας. Συμμετείχαν συνολικά 180 παιδιά.

Την εποπτεία υλοποίησης του προγράμματος είχαν το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση ΑΡΣΙΣ. Στόχο είχε τη σωστή και ευχάριστη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με την ατομική και οργανωμένη δραστηριότητα, καθώς και την καλλιέργεια και διεύρυνση των κλίσεων και των δεξιοτήτων τους με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτών, όπως γυμναστών, νηπιαγωγών και εικαστικών.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν και παρουσιάσεις για τη προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος από την περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, διαδραστικά παιχίδια με σκοπό την επαφή των παιδιών με το βιβλίο σε συνεργασία με το γραφείο πολιτισμού και την εταιρεία FUTURE LIBRARY, καθώς και δύο δωρεάν παιδικές θεατρικές παραστάσεις με τίτλο “το αβγό της κότας” από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Την Τρίτη 31 Ιουλίου, ημέρα λήξης του προγράμματος τα παιδιά με το δικό τους μοναδικό τρόπο πραγματοποίησαν εκδηλώσεις με θεατρικές παραστάσεις, χορό και τραγούδι καθώς και εκθέσεις εικαστικών.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...