Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ομογενής μετέφερε υπερατλαντικά το μήνυμα της «Ελπίδας»

Ομογενής μετέφερε υπερατλαντικά το μήνυμα της «Ελπίδας»

Έφυγε με το ποδήλατό του από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, την 1η Απριλίου, για υπερατλαντικό ταξίδι με πρώτο σταθμό την Αμερική. Στη συνέχεια μετέβη στην γηραιά ήπειρο και αφού πέρασε από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, έφτασε στην Ελλάδα, μέσω Ηγουμενίτσας, για να καταλήξει στον τόπο καταγωγής του, τη Ρεχειά, του δήμου Μονεμβασιάς.

Μοναδικός σκοπός της αξιέπαινης αυτής οδύσσειας του ομογενούς, Τομ Κόκκορη (Tom Κokoris), ο οποίος διήνυσε πάνω από δώδεκα χιλιάδες χιλιόμετρα στις τρεις ηπείρους, είναι η συλλογή χρημάτων για την ενίσχυση του αντικαρκινικού νοσοκομείου παίδων «Ελπίδα».

Με συγκίνηση και υπερηφάνεια υποδέχτηκαν το συμπατριώτη τους οι κάτοικοι της Ρηχειάς, αλλά και των άλλων χωριών του Ζάρακα. Πεντακόσια άτομα τον περίμεναν στη γιορτή που διοργανώθηκε προς τιμήν του στο μικρό θεατράκι, στο προαύλιο του δημοτικού σχολειού, στη Ρηχειά. Μαζί τους και ομογενείς από την Αυστραλία, που βρέθηκαν στην περιοχή για τις διακοπές τους. Το σχολείο έφερε στον Τομ Κόκκορη μνήμες από τα παιδικά του χρόνια, αφού εκεί τελειώσει την πρώτη τάξη, πριν φύγει με τη μητέρα και τα αδέρφια του για την Αυστραλία, για να βρεθούν κοντά στον πατέρα τους. Τον κ. Κόκορη υποδέχτηκε η φιλαρμονική της δημοτικής ενότητας Μολάων και το χορευτικό συγκρότημα «Μύλοι», που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, ενώ οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρηχιωτών είχαν ετοιμάσει πλούσιο μπουφέ, με εδέσματα για όλους τους παρευρισκόμενους, αλλά και μπλουζάκια για την ενίσχυση της προσπάθειάς του.

Η αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Πριφτάκη, απένειμε στο Τομ Κόκκορη αναμνηστική πλακέτα, ευχαριστώντας τον για το ελπιδοφόρο μήνυμα που μεταφέρει με το ταξίδι του. Εκ μέρους του δημάρχου Μονεμβασιάς, Παναγιώτη Τριχείλη, την εκδήλωση χαιρέτησε η Παναγιώτα Αλιφέρη. Ο Τομ Κόκκορης εξιστόρησε στους παρευρισκόμενους τις «περιπέτειες» του ταξιδιού του, ενώ αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό σκοπό, για τον οποίο πραγματοποίησε το μακρινό του ταξίδι. Όπως είπε, ο ίδιος έχει χάσει μέλη της οικογένειάς του από την επάρατη νόσο και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στην ενίσχυση νοσοκομείων, που παλεύουν για τη σωτηρία ασθενών, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά, όπως είναι το αντικαρκινικό «Ελπίδα».

Το ποσό που συγκεντρώθηκε στη διάρκεια του ταξιδιού, από ευαισθητοποιημένους ομογενείς και αλλοεθνείς πολίτες, έφτασε τα 50.000 δολάρια. Τον ειδικό λογαριασμό, που ανοίχτηκε στην Ελλάδα, ενίσχυσε και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μονεμβασιάς, προσφέροντας 1.000 €.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...