Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν μαστογραφίες στο Ηράκλειο ΚρήτηςΗ Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της αρμοδιότητας για την προαγωγή της δημόσιας υγείας υλοποιεί δράσεις τόσο ενημέρωσης όσο και ελέγχου του πληθυσμού για σοβαρές νόσους, όπως ο καρκίνος.

Πέρα από τη συνεργασία με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για την πραγματοποίηση δωρεάν μαστογραφιών προς εξυπηρέτηση των ανασφάλιστων γυναικών, ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης υποδέχεται την κινητή Μονάδα Μαστογραφίας για την εξυπηρέτηση γυναικών άπορων και ανασφάλιστων. Μέσω των Κέντρων κοινοτικής Φροντίδας ήδη περισσότερες από 80 γυναίκες έχουν προγραμματίσει την εξέτασή τους.

Ειδικότερα στο Δήμο Ηρακλείου θα βρίσκεται η κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας από τις 17 έως τις 24 Σεπτεμβρίου με το εξής πρόγραμμα :

Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Ηρακλείου(Δημοτικό Ιατρείο)-Δευτέρα 17/09/2012-υπάγονται οι περιοχές: Αγία Τριάδα, Τάλως, Δειλινά, Φορτέτσα.

Δημοτική Ενότητα Τεμένους-Τρίτη 18/09/2012 και Τετάρτη 19/09/2012, ΚΗΦΗ Πρ. Ηλία.

Δημοτική Ενότητα Γοργολαΐνη-Πέμπτη 20/09/2012, πλ. Κ. Ασιτών.

Δημοτική Ενότητα Παλιανής-Παρασκευή 21/09/2012, ΚΗΦΗ Βενεράτου.

Δημοτική Ενότητα Ν. Αλικαρνασσού-Δευτέρα 24/09/2012, Κέντρο Κοιν. Φροντίδας-ΑΠΗ Ν. Αλικ/σού.

Οι μαστογραφίες που θα πραγματοποιούνται ημερησίως 9 π. μ -2 μ. μ, δε θα ξεπερνούν τις 20 και θα αφορούν σε γυναίκες από 40 μέχρι 70 ετών, καθώς και σε αυτές με οικογενειακό ιστορικό στο μαστό.

Υπενθυμίζεται ότι δεν υποβάλλονται σε μαστογραφία γυναίκες που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή και μαστεκτομή πριν τη πάροδο 10 ετών, καθώς και γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Οι γυναίκες που θα εξεταστούν είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους προηγούμενες εξετάσεις για το μαστό, εφόσον υπάρχουν.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...