Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

The Charity Festival: Τέχνη και εναλλακτικό εμπόριο στη Θεσσαλονίκη


The Charity Festival: Τέχνη και εναλλακτικό εμπόριο στο Block 33

Ενα πρωτότυπο φεστιβάλ με τίτλο ''ΤΗΕ CHARITY FESTIVAL'' θα πραγματοποιηθεί στο BLOCK 33, με έμφαση στην τέχνη, το εναλλακτικό εμπόριο και την ανταλλακτική οικονομία.

Τα τμήματα:

1.THE CHARITY MARKET. Xειροτέχνες, οικοτεχνήτες, συλλέκτες και μεταποιητές vintage ρούχων ή αντικειμένων θα παρουσιάσουν τις συλλογές τους. Το 20% από την αξία κάθε πώλησης που θα πραγματοποιηθεί θα συγκεντρώθεί και θα διατεθεί για την αγορά άριστης ποιότητας βιολογικού και ψυχρής έκθλιψης ελαιολάδου και  θα δωριστεί σε ενα απο τα ιδρύματα παιδικής προστασίας ή σε άπορες οικογένεις της Θεσσαλονίκης που έχουν ανάγκη από την στήριξή μας.

2.ART SPACE COLLAGE.
Νέοι καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα κλήθηκαν να εκθέσουν μέρος της δουλειάς τους. Ζωγραφική, εγκαταστάσεις, φωτογραφίες και video arts.
Καλλιτέχνες που συμμετέχουν: Αλέξανδρος Πλωμαρίτης / photo, video art, Άννα Τζώρτζη / visual art, Γιάννης Σωτηρίου/ visual art, Ελένη Γιαννιώτη / visual art, Ελένη Κατρακαλίδη / video art, Λέλα Ράμογλου/ photo, video art, Λευτέρης Τούλης / visual art, Στρατής Ταυλαρίδης / visual art, Φωτεινή Ποταμιά /photo, Χαλήνα Σιδηροπούλου/ visual art, Χάρης Σαββόπουλος/ video art, Χρύσα Μηχαηλίδου/ visual art.

3.WORKSHOP SPACE.
Παρόν και το ΠΕΙΡΑΜΑ (www.peirama.gr) με μια σειρά πρωτότυπων και πειραματικών εργαστηρίων για ερασι-τέχνες που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών κατα την διάρκεια των 2 ημερών της εκδήλωσης με δωρεάν είσοδο για όλους.

Σάββατο
13:00-14:00 : Αλεξάνδρα Μόζα-"Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής" εκπροσωπώντας το "Πείραμα Πολυχώρος".
15:00-16:00 : Δήμητρα Δημητρακοπούλου- « Σεμινάρια πλεκτικής για παιδιά 8-12 ετών»
Προσκαλούμε στην παρέα μας μικρές φίλες (και γιατί όχι και μικρούς φίλους!) για να παίξουμε με τα νήματα και να μάθουμε τα πρώτα μυστικά του πλεξίματος.

16:00-17:00: Δήμητρα Δημητρακοπούλου- « Σεμινάρια πλεκτικής»
Στο εργαστήριο θα κατασκευάσουμε μικρά πλεκτά αντικείμενα χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζουμε πλέξιμο ή να χρησιμοποιήσουμε βελόνες. Θα εξοικειωθούμε με τα μάλλινα νήματα, φτιάχνοντας μικρά και μεγάλα φουντωτά πον-πον και πολύχρωμα λουλούδια για να στολίσουμε τα ρούχα και τις τσάντες μας!

17:00-18:00 : Θεώνη Πιπλικατσή « Σεμινάριο : La bijouterie για παιδιά»
Το μια φορά και ένα καιρό υπήρχε κάποτε..Πρίγκιπες, άμαξες και κολοκύθες ανήκουν στο παρελθόν..Φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι μετατρέποντας ένα ζευγάρι ξεχασμένα παλιά παπούτσια χρησιμοποιώντας και μερικές μυστικές συνταγές στα γοβάκια της Σταχτοπούτας…

18:00-19:00 :: Βιωματικό εργαστήρι στα ανθρώπινα δικαιώματα

19:00-21:00: Ελευθερίου Βασιλική: `Μάθετε τη φωτογραφική σας μηχανή.`

19:00-21:00: Δανάη Μικέλλη: `Μάθετε την Video camera σας.`

Κυριακή

12:00-14:00: Κυριακίδου Νόπη : `Παρασκευή φυσικού σαπουνιού`
..Ας δώσουμε ένα τέλος στα πλαστικά φιαλίδια με τις ύποπτες ουσίες που βλάπτουν την υγεία μας και τον πλανήτη που μας φιλοξενεί...

14:00-15:00: Δανάη Μικέλλη: `Μάθετε την Video camera σας.`.

16:00-17:00: Αλεξάνδρα Μόζα-"Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης και Γραφής" εκπροσωπώντας το "Πείραμα Πολυχώρος".

18:00-19:00 : : Ελευθερίου Βασιλική: `Μάθετε τη φωτογραφική σας μηχανή.`

20:00-21:00: Θεώνη Πιπλικατσή «Σεμινάριο: La bijouterie»
Εισαγωγή στον κόσμο του χειροποίητου κοσμήματος…


4.PROJECTION SPACE.
O Holy Mustache παρουσιάζει μια σπάνια συλλογή ντοκυμαντέρ και συνθέτει το πρόγραμμα προβολών που θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένη σκοτεινή αιθουσα με δωρεάν εισοδο για όλους.

5.MAGIC GARDEN. (παιδότοπος) ΚΥΡΙΑΚΗ 12:00-19:00
Ένα μαγικός κόσμος γεμάτος παιχνίδι και δημιουργικότητα για τους μικρούς μας φίλους.

6.ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ :

ΚΥΡΙΑΚΗ 20:00 - ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

Ομάδα μαύρου θεάτρου «ΑΣΠΡΟΙ ΓΛΑΡΟΙ»
Εικόνα, φαντασία, ιστορία, παραμύθι, σκοτάδι, μουσική, χρώμα ορατό και αόρατο. Αυτό είναι το Μαύρο Θέατρο. Η γοητεία αυτής της τεχνικής και η γνώση των μυστικών της, μας οδήγησαν στη δημιουργία της ομάδας Μαύρου Θεάτρου «ΑΣΠΡΟΙ ΓΛΑΡΟΙ» του ΠΕΘΕΑ «ΑΡΓΩ».
Δύο λόγια για το έργο… (Αναμνήσεις…)
Πρόκειται για σπονδυλωτή παράσταση που ξεκίνησε από αυτοσχεδιασμούς της ομάδας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 21:00 - ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ (από την ομάδα ''πέρα δώθε'')

Βασισμένο στο ποίημα της Κ.Δημουλά, "πληθυντικός αριθμός", επαναπροσδιορίσαμε με περίεργο τρόπο, τις λέξεις νύχτα, φόβος, μνήμη, έρωτας. Μέσα από σώματα, φαντασίες, κείμενα και αυτοσχεδιασμούς, συνθέσαμε τις έννοιες των λέξεων αυτών σε σχέση με εσένα, με εμάς, τον άνθρωπο. Και το παρουσιάζουμε. Όχι για να το "δεις". Αλλά για να το νιώσουμε. Να αισθανθούμε το "οτιδήποτε". Και εμείς, και εσύ..

7.ΜΟΥΣΙΚΉ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Mουσικοί & dj's ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους για καλό σκοπό. Kαθ'όλη την διάρκεια της εκδήλωσης εθελοντές θα επιμεληθούν και θα ντύσουν με μουσική τους χώρους του ΒLOCK33.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...