Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Εγκαινιάστηκε το πρώτο «πράσινο» νηπιαγωγείο της χώρας



Η επαφή των μικρών παιδιών με την φύση έχει ευεργετικές ιδιότητες στην ψυχολογία τους και στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Τρίπολης λειτουργεί από την νέα σχολική περίοδο, ένα νέο πρωτότυπο νηπιαγωγείο, που βρίσκεται στο καταπράσινο οικισμό του Μερκοβουνίου, στους πρόποδες του Μαινάλου, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Τρίπολη.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε: “Το «Πράσινο» νηπιαγωγείο που λειτουργεί στο πλήρως ανακαινισμένο κτήριο του παλιού δημοτικού σχολείου Μερκοβουνίου. Ο χαρακτηρισμός «Πράσινο νηπιαγωγείο» έχει να κάνει με την οικολογικό χαρακτήρα του σχολείου, αφού στον μεγάλο προαύλιο χώρο του εκτός από την ύπαρξη δένδρων, θάμνων και δεκάδων φυτών, λειτουργεί θερμοκήπιο, ένα μικρό ξύλινο κτήριο που φιλοξενεί οικόσιτα ζώα όπως κότες, φραγκόκοτες, περιστέρια αλλά και δύο φασιανούς. Ακόμα στο προαύλιο χώρο έχει κατασκευαστεί ένα μικρό ξύλινο θέατρο, μία πέργκολα  και μια μεγάλη ξύλινη παιδική χαρά.

Σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τους υπεύθυνους σχολικούς συμβούλους, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου έχει προσαρμοστεί στον οικολογικό χαρακτήρα του, έτσι ώστε τα νήπια να συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινή φροντίδα τόσο των ζώων όσο και των φυτών.

Το Πράσινο νηπιαγωγείο, το οποίο ουσιαστικά είναι παράρτημα του 8ου νηπιαγωγείου Τρίπολης, φιλοξενεί  σήμερα  σαράντα  νήπια και προνήπια από όλη την περιοχή του Δήμου Τρίπολης χωρίς χωροταξικά κριτήρια. Με αυτό τον τρόπο εξυπηρετήθηκαν οι ανάγκες πολλών οικογενειών.

Ο Δήμος Τρίπολης μέσω της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να αναβαθμιστούν οι χώροι των νηπιαγωγείων. Τα περισσότερα νηπιαγωγεία στεγάζονταν σε ακατάλληλα κτήρια. Για τον λόγο αυτό, πέρυσι, πολλά νηπιαγωγεία μεταστεγάστηκαν μέσα σε σχολικές μονάδες. Σύντομα  θα κατατεθεί πρόταση στο ΕΣΠΑ για την ανέγερση δύο νέων νηπιαγωγείων στην Τρίπολη. Με τις ενέργειες αυτές ολοκληρώνεται μια μεγάλη προσπάθεια για την συνολική αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών που στεγάζονται τα νηπιαγωγεία της πόλης μας.”

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...