Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν ουρολογικοί έλεγχοι στη Θεσσαλονίκη



Η ακράτεια των ούρων είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί πλέον να αντιμετωπίζεται με απλές θεραπευτικές μεθόδους και γι αυτό θα πρέπει να πάψει να αποτελεί θέμα ταμπού και να «καλύπτεται» με τη χρήση πάνας.
Τα αντιμουσκαρινικά φάρμακα σε συνδυασμό με θεραπεία συμπεριφοράς φαίνεται ότι αυξάνουν την ανταπόκριση των ασθενών σε ποσοστά που φτάνουν στο 70-75%, ενώ έχουν ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες.

«Με τη χρήση των αντιμουσκαρινικών τα συμπτώματα αμβλύνονται λόγω της ελάττωσης των ακούσιων συσπάσεων της κύστης και της αύξησης της χωρητικότητάς της. Έτσι καθυστερούν την πρώτη επιθυμία για ούρηση, μειώνουν τη συχνουρία και τα επεισόδια ακράτειας. Η επίδραση της χρόνιας χρήσης όλων των αντιμουσκαρινικών είναι θετική σε καθημερινές παραμέτρους ποιότητας ζωής, όπως είναι η φυσική δραστηριότητα, ο ύπνος και τοσυναίσθημα.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ήπιες και σπάνια οδηγούν στην διακοπή του φαρμάκου. Τα αποτελέσματα του ίδιου φαρμάκου δεν είναι ίδια σε όλους τους ασθενείς. Επομένως πρέπει να αξιολογούμε σωστά τον ασθενή, ώστε να του χορηγήσουμε το κατάλληλο γι αυτόν φάρμακο», επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος Σταύρος Χαραλάμπους.

Την ευκαιρία για δωρεάν ουρολογικό έλεγχο για την ακράτεια δίνει σε όλους τους πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από πενήντα ουρολόγους που είναι μέλη της Εταιρείας καθώς και στα νοσοκομεία Γεννηματάς, Παπαγεωργίου και Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης με την προϋπόθεση να κλείσει ο ενδιαφερόμενος ραντεβού τηλεφωνώντας στο 2310 534198.

Εκτός όμως από την φαρμακευτική αγωγή υπάρχουν και καθημερινές οδηγίες των ουρολόγων για τον περιορισμό των συμπτωμάτων, όπως είναι η μείωση της πρόσληψης του καφέ φίλτρου, της σοκολάτας, των καυτερών φαγητών, των οινοπνευματωδών και των ανθρακούχων ποτών, τα οποία είναι πιθανό να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη. Συνιστώνται τροφές με ίνες και περιορισμός των υγρών για ελάττωση της συχνουρίας. Η παχυσαρκία προσθέτει επιπλέον βάρος και πίεση στην ουροδόχο κύστη, προκαλώντας ακράτεια, επομένως η μείωση του σωματικού βάρους είναι σημαντική.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...