Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Δωρεάν εξετάσεις καρδιάς στην Καλλιθέα


heart-examine-002

Δωρεάν εξετάσεις καρδιάς μπορούν να κάνουν μέχρι και την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, όλοι οι Καλλιθεάτες, άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι με την υποστήριξη του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Αίθριο του δημαρχείου Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη 76, Καλλιθέα) από τις 9 το πρωί έως και τις 14.00, αλλά και στην πλατεία Κύπρου από τις 18.00 έως τις 20.00.

Ρεπορτάζ: Μάνος Μεϊμαράκης

Πρόκειται για το Δωρεάν Πρόγραμμα Μέτρησης Καρδιαγγειακού Κινδύνου που περιλαμβάνει λήψη δημογραφικών στοιχείων, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης και καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών. Ενώ από τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα προσδιορίζεται ο πιθανός καρδιαγγειακός κίνδυνος σε διάγραμμα.

Η θερμή ανταπόκριση του κοινού στις περυσινές εκδηλώσεις εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς το 2011, έδωσαν τον βηματισμό στο Πρόγραμμα Δράσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και για την φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα, 2.350 άτομα ανταποκρίθηκαν πέρυσι στην πρόσκληση για δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score) και στο 50% των ατόμων συστήθηκε περαιτέρω έλεγχος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, ομιλίες Ιατρών Καρδιολόγων σε Γυμνάσια και Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας (Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Αργυρούπολη, Άλιμο, Ελληνικό και Γλυφάδα). Οι μαθητές και οι καθηγητές θα ενημερωθούν για την σημασία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του Προγράμματος του 2011, οι ιατροί του ΩΚΚ είχαν μιλήσει για την αναγκαιότητα της πρόληψης σε 971 παιδιά.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΒΚΑΑ) στους Καθηγητές των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα οποία θα συμμετάσχουν και εργαζόμενοι του δήμου Καλλιθέας, επαγγελματίες Υγείας (ιατροί, φαρμακοποιοί, φυσικοθεραπευτές, κ.ά), προπονητές και αθλητές του Αθλητικού Οργανισμού Καλλιθέας. Η εκπαίδευση γίνεται από εκπαιδευμένους ιατρούς και νοσηλευτές στους χώρους του ΩΚΚ.

Τέλος , θα πραγματοποιηθεί και το Μουσικό Δρώμενο "Μουσική Καρδιά" στο Δημοτικό Θέατρο στις 20 Οκτωβρίου 2012, στις 8μ.μ. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση έχει ο Καρδιολόγος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Aθανάσιος Δρίτσας, Μ.D, F.E.S.C.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...