Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Στην Κρήτη οι γιατροί της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων



Τις υπηρεσίες τους σε χωριά της Κρήτης θα προσφέρει η ιατρο-κοινωνική ομάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ), στο πλαίσιο της δράσης που ξεκίνησε στη Βόρεια Ελλάδα, παρέχοντας δωρεάν εξετάσεις σε όσους το έχουν ανάγκη.

Η πολυπληθής ομάδα των γιατρών της ΠΕΚΣ έρχεται στις 18 του μήνα στην Κρήτη, προκειμένου να επισκεφθεί και να πραγματοποιήσει εξετάσεις σε ηλικιωμένους. Η αρχή θα γίνει από τα χωριά του Ηρακλείου που φιλοξένησαν τους πρόσφυγες. Αυτά είναι ο Σωκαράς, το Τεφέλι, η Λιγόρτυνος, το Πυράθι, ο Πύργος, ο Μπαδιάς, τα Φιλίσια, ενώ, ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο, οι γιατροί ίσως καταφέρουν να επισκεφθούν και άλλα χωριά.

Η ομάδα των γιατρών, με επικεφαλής τον καθηγητή Χειρουργικής– Αγγειοχειρουργικής, Θωμά Γερασιμίδη, θα φθάσει στην Κρήτη στις 18 του μήνα και στις 18-19-20 Οκτωβρίου θα κάνει δωρεάν εξετάσεις σε άτομα τρίτης ηλικίας, αλλά και σε όποιους άλλους έχουν ανάγκη.

Οι εξετάσεις που θα γίνουν είναι: μέτρηση χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, σακχάρου, ούρων και αρτηριακής πίεσης, οδοντιατρικός έλεγχος, έλεγχος Ω.Ρ.Λ., γενική εξέταση από γενικό ιατρό για παθολογικά αιτία, εξέταση από χειρουργό και αγγειοχειρουργό με την χρήση μηχανήματος dopler αγγείων, οφθαλμολογικός έλεγχος και καταγραφή φαρμάκων.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...