Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν προφυλακτικά και ενημέρωση για το AIDS από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης


Δωρέαν προφυλακτικά και ενημέρωση για το Aids στη Θεσσαλονίκη

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της HIV λοίμωξης σχεδιάζει ποικίλες ενημερωτικές δράσεις για την πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και του AIDS αλλά και για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το στίγμα και τον αποκλεισμό των οροθετικών ατόμων.

Στη φετινή χειμερινή εκστρατεία παραμένει το μήνυμα «μηδενίζουμε…τις νέες μολύνσεις, τους θανάτους , τις διακρίσεις» με στόχο:

Την έγκαιρη διάγνωση με συνέπεια την καλύτερη πρόγνωση και μείωση νέων μολύνσεων.
Τη μείωση του αριθμού ατόμων που δε γνωρίζουν την οροθετικότητά τους από HIV ή μόλυνση από άλλο Σ.Μ.Ν.
Την αναχαίτηση του επιπολασμού του ιού του AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Δράσεις ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης για την παγκόσμια ημέρα AIDS

To ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) και το HIV/AIDS, πραγματοποιεί σειρά ομιλιών και παρεμβάσεων με αποκορύφωμα την 1Η Δεκεμβρίου.

28 - 29 – 30 Νοεμβρίου 2012: Street work, κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών σε χώρους εστίασης νεολαίας (bar, café). Η διανομή θα γίνει στους παρακάτω δρόμους και περιοχές:
Αριστοτέλους – Λεωφόρος Νίκης (Παραλία) – Καμάρα – Πλ. Ναυαρίνου - Βαλαωρίτου – Λιμάνι – Ν. Παραλία – Παραλία Ν. Κρήνης (Καλαμαριά) – Α. & Κ. Τούμπα – Δήμος Νεάπολης & Συκεών

30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου: Παρέμβαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - πλατεία Αριστοτέλους- στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως με Τσιμισκή.

Οι υπάλληλοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη εθελοντών και των φοιτητών του τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι.Θ., θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά στους διερχόμενους, ενώ παράλληλα θα απαντούν στις απορίες τους σχετικά με τον ιό. Επίσης, θα υπάρχει stand του συλλόγου οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή».

Επιπρόσθετα, η HelMSIC (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων & Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), έπειτα από μακροχρόνια συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης, θα συνδράμει στις δράσεις της 1ης Δεκεμβρίου με διανομή ενημερωτικού υλικού και προφυλακτικών στην Πλατεία Καμάρας, ενώ ταυτόχρονα θα στηρίξει τη δράση με μουσικά δρώμενα και ηχητική κάλυψη.

1 Δεκεμβρίου: Ομιλία στους σπουδαστές, στους στρατευσίμους και στους μόνιμους υπαλλήλους της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου.
2 Δεκεμβρίου: Ομιλία στο γενικό και μαθητικό πληθυσμό του Δήμου Καλοχωρίου, σχετικά με τον HIV/AIDS, σε συνεργασία με το μορφωτικό πολιτιστικό σύλλογο Δήμου Καλοχωρίου.

Στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου δράσεις και ομιλίες στις έδρες των νομών της Βόρειας Ελλάδας.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...