Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις για τη στοματική υγεία από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο ΧίουΣτοματικής Υγείας έχει οριστεί ο Νοέμβριος από την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου και όλα τα μέλη του προχωρούν από αυτό το Σάββατο σε σειρά εκδηλώσεων τόσο με δημόσια ενημέρωση, όσο με επισκέψεις σε σχολεία και δωρεάν εξετάσεις σε μαθητές.


Συγκεκριμένα:

1. Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην είσοδο της Απλωταριάς από τις 10:00 έως τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της στοματικής υγείας και την άρρηκτη σχέση της με τη γενική υγεία. Στην εκδήλωση θα διανεμηθούν από τους οδοντίατρους δωρεάν φυλλάδια με οδηγίες στοματικής υγιεινής και δείγματα από οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες.

2. Θέσπιση εβδομάδας στοματικής υγιεινής στη Χίο από τις 26/11 έως τις 30/11, με τη συμμετοχή όλων των οδοντιάτρων του νησιού μας, που προσφέρουν σε όσους μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων επισκεφθούν τα ιατρεία τους δωρεάν οδοντικό καθαρισμό. Η κοινωνική αυτή προσφορά είναι ένα μέτρο προληπτικού χαρακτήρα και απευθύνεται ιδιαίτερα στα παιδιά από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να επισκεφθούν τον οδοντίατρό τους για δωρεάν οδοντιατρικό έλεγχο.

3. Επίσκεψη των εθελοντών οδοντιάτρων την τρέχουσα σχολική περίοδο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του νησιού μας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό τη διδασκαλία των σωστών κανόνων στοματικής υγιεινής. Επιπλέον, στους μαθητές της Β’ τάξης των ολοήμερων και απομακρυσμένων Δημοτικών σχολείων του νησιού μας θα γίνει δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος και φθορίωση. Η τελευταία πρωτοβουλία, που χρηματοδοτείται από τα ΕΣΠΑ, θα πραγματοποιηθεί στα ολοήμερα 1ο, 2ο και 5ο της πόλης και στα σχολεία των Ψαρών και των Οινουσσών κι είναι πολύ σημαντική ειδικά για τα παιδιά των μικρών νησιών του νομού μας.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...