Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν σπιρομέτρηση στην Κονταριώτισσα δήμου Δίου - ΟλύμπουΠροληπτικοί έλεγχοι της αναπνευστικής λειτουργίας με δωρεάν σπιρομετρήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, στο δημαρχείο της Κονταριώτισσας.

Οι εξετάσεις που απευθύνονται κυρίως σε πολίτες άνω των 40 ετών και ιδιαίτερα σε καπνιστές ή πρώην καπνιστές, διοργανώνονται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Δίου-Ολύμπου (ΔΗΚΕΔΟ) με την υποστήριξη της εταιρίας «Novartis Hellas ΑΕΒΕ».

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑΣ

Οι έλεγχοι δια της σπιρομέτρησης γίνονται στο πλαίσιο πρόληψης παθήσεων όπως είναι η
χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, που αποτελεί χρόνια νόσο με σοβαρότατες επιπλοκές. Μάλιστα, η επίπτωση της νόσου αυξάνεται ταχέως, κυρίως λόγω του καπνίσματος.

Σε πολλές περιοχές της χώρας η πρόσβαση στη βασική εξέταση για τον έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας, τη διάγνωση και σταδιοποίηση της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, με σπιρομέτρηση, είναι περιορισμένη ή και ανύπαρκτη.

Γι αυτό και είναι μία ακόμη ευκαιρία για τους καπνιστές ή πρώην καπνιστές δημότες άνω των 40 ετών να αξιοποιήσουν το γεγονός ότι ο δήμος Δίου-Ολύμπου συνεχίζει για 2η χρονιά την προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι για δωρεάν εξετάσεις και σπιρομέτρηση, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη σοβαρών πνευμονικών ασθενειών.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...