Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικο κοινωνικό καλάθι στον δήμο Αλμυρού


Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με άλλες τοπικές αρχές η κοινωνική δράση Χριστουγεννιάτικο Κοινωνικό Καλάθι, στην προσπάθεια στήριξης των οικονομικά αδύνατων δημοτών.
Μέσω της κοινωνικής δράσης θα έχουν την δυνατότητα άπορες οικογένειες του Δήμου να προμηθευτούν δωρεάν τρόφιμα όπως ζυμαρικά, ζάχαρη, αλάτι, ελαιόλαδο, αλεύρι, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης μακράς διάρκειας, καθώς και παιχνίδια ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Η πρωτοβουλία έχει σαν στόχο και φέτος να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή καθότι στηρίζεται στις εθελοντικές προσφορές επιχειρήσεων αλλά και συνδημοτών.

Τα διατιθέμενα προϊόντα μακράς διάρκειας, στα οποία τίθενται εξαιρετικά αυστηρές προδιαγραφές ώστε να εξασφαλίζονται όλες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, προέρχονται κυρίως από καταστήματα και επιλεγμένους προμηθευτές, ενώ κάλεσμα από τον Δήμο απευθύνεται για τη συνεισφορά όλων.

Τα προϊόντα αλλά και τα παιχνίδια θα συγκεντρώνονται από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου έως και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου του 2012 πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες. Ως χώρος συγκέντρωσης για τον Αλμυρό έχει επιλεγεί το κλειστό γυμναστήριο της πόλης, ενώ για τις γύρω περιοχές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έρθουν σε επαφή - επικοινωνία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να ενημερωθούν για τους χώρους όπου θα μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα τους. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα 2422350214 & 2422350204.

Μάλιστα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης και εθελοντών πολιτών που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, προέκυψε ισχυρή εθελοντική ομάδα, η οποία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε και φέτος το κοινωνικό καλάθι του Δήμου Αλμυρού να ανακουφίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...