Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Μια γυναικεία συνεταιριστική επιχείρηση της Θεσσαλονίκης κατακτά Βρετανία και Ρωσία


Αρώματα ελληνικής υπαίθρου στις αγορές της Βρετανίας και της Ρωσίας

Με αρώματα της ελληνικής υπαίθρου αναμένεται να ...μοσχοβολήσουν εντός του 2013 καταστήματα και σούπερ μάρκετ της Βρετανίας και της Ρωσίας: μια μικρή κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με άλλους εταίρους, ετοιμάζεται να προωθήσει στις δύο αγορές προϊόντα με έντονα ελληνικό χαρακτήρα, όπως σαπούνια ελαιολάδου με ελληνικά βότανα, αρωματικά βοτανόλαδα και κεραλοιφές με μελισσοκέρι και μέλι -έστω σε μικρές ποσότητες αρχικά.

Πρόκειται για τη μη κερδοσκοπική γυναικεία επιχείρηση «Μυγδονία», που δραστηριοποιείται στην επεξεργασία αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και σύντομα αναμένεται να αποκτήσει και τον δικό της βοτανόκηπο στον Λαγκαδά, ώστε να προωθεί τη «σοδειά» της από την παραγωγή στην κατανάλωση, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις προαναφερθείσες αγορές.

«Ήδη στήνουμε το δίκτυο για πωλήσεις λιανικής και χονδρικής στη Βρετανία. Πωλήσεις όχι μόνο της «Μυγδονίας», αλλά και άλλων επιχειρήσεων, που πληρούν τις ποιοτικές προϋποθέσεις και ενδιαφέρονται να εξάγουν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, όπως λάδι, μέλι ή αρωματικά φυτά. Την 1η Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι εγγραφές όσων εκδήλωσαν ενδιαφέρον να προωθήσουν τα προϊόντα τους μέσω του δικτύου, ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και η ιστοσελίδα, που θα διαφημίζει τα προϊόντα μας στη βρετανική αγορά.

Οι πρώτες πωλήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές 2013, ενώ το δίκτυο διανομής στήνεται σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και σε σούπερ μάρκετ με τμήματα παραδοσιακών προϊόντων. Επιπλέον, θα γίνεται διαφήμιση -όχι πωλήσεις- πόρτα-πόρτα», σημείωσε η Χρυσάνθη Αλεξάνδρου, πρόεδρος και εκ των ιδρυτικών μελών της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοινΣΕπ) «Μυγδονία», διευκρινίζοντας ότι η ανάπτυξη του δικτύου στη Βρετανία γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια και τις καινοτόμες ιδέες Έλληνα ομογενούς.

Πιο απαιτητική είναι η αγορά της Ρωσίας, όπου η ΚοινΣΕπ «Μυγδονία» σχεδιάζει, σε πρώτη φάση, να διαθέσει τα προϊόντα της σε χονδρέμπορους, οι οποίοι ακολούθως θα τα προωθούν στη λιανική. «Ναυαρχίδες» στο εμπορικό της οπλοστάσιο, τα σαπούνια με βότανα, τις κεραλοιφές και τα βοτανόλαδα. «Στη Ρωσία, το δίκτυο είναι πρακτικά έτοιμο, αλλά σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε πωλήσεις την άνοιξη ή το καλοκαίρι του 2013, όταν η παραγωγή βοτάνων είναι μεγαλύτερη. Πρόκειται για μια δύσκολη αγορά, που ζητάει μεγάλες ποσότητες προϊόντων, για αυτό και το άνοιγμά μας εκεί γίνεται πολύ προσεκτικά», εξήγησε η κα Αλεξάνδρου και πρόσθεσε ότι στη Ρωσία το άνοιγμα της «Μυγδονίας» θα επιχειρηθεί σε συνεργασία με επιχειρηματία από τη Ρόδο.

Στο μεταξύ, μέσα στο επόμενο 15ήμερο αναμένεται να λειτουργήσει και το πρώτο κατάστημα της «Μυγδονίας» στον Λαγκαδά, όπου θα διατίθενται προϊόντα όχι μόνο της συγκεκριμένης επιχείρησης, αλλά και τοπικών παραγωγών, σε πολύ χαμηλές τιμές. «Μεταξύ άλλων, θα υπάρχει μια κάρτα μέλους με ετήσια συνδρομή 30 €, χάρη στην οποία ο κάτοχος θα μπορεί να αγοράζει όλα τα προϊόντα του καταστήματος σε τιμές χονδρικής», κατέληξε η κα Αλεξάνδρου. Μάλιστα, μέσω της ιστοσελίδας που θα αποκτήσει το κατάστημα μέσα στις γιορτές, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραγγέλνουν προϊόντα και διαδικτυακώς.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...