Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανταλλακτικό - χαριστικό παζάρι στην Σάμο



Ανταλλακτικό - χαριστικό παζάρι θα λειτουργεί σε λίγες μέρες στη πόλη τη Σάμο προσφέροντας μια διέξοδο απο την οικονομική κρίση και την ευκαιρία να σταθούμε αλληλέγγυοι μεταξύ μας.

Συγκεκριμένα , κάθε Παρασκευή από τις 6 η ώρα το απόγευμα στο χώρο της Κίνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα (στο Καπνεκοπτήριο πίσω απο τον Άγιο Σπυρίδωνα και δίπλα από την κινηματογραφική λέσχη).

Η έναρξη λειτουργίας του ανταλλακτικού παζαριού θα γίνει την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 , στις 6 το απόγευμα .

Τι είναι το παζάρι και με ποια λογική ξεκίνησε και λειτουργεί; 
Είναι μια προσπάθεια να ορίσουμε την καθημερινότητά μας σε διαφορετική βάση και με άλλους όρους από αυτούς της αγοράς, της ανάπτυξης, της εκμετάλλευσης και του κέρδους. Με όρους που θα βασίζονται στην αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση, την κοινωνική συνεργασία και δημιουργία.

Πώς λειτουργεί; 
Χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος, ανταλλάσουμε ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, cd, μικροέπιπλα, και κάθε είδους αντικείμενα που μας είναι περιττά ή άχρηστα. Με αυτό τον τρόπο αλλάζουν χέρια και επαναχρησιμοποιούνται αντί να καταστρέφονται. Όσα, λοιπόν χρηστικά αντικείμενα διαθέτετε που δεν χρησιμοποιείτε, μπορείτε να τα χαρίσετε και να πάρετε ό,τι χρειάζεστε. Μπορείτε ακόμη να πάρετε αντικείμενα που χρειάζεστε, ακόμη και σε περίπτωση που δεν έχετε αντικείμενα να δώσετε. Τα πράγματα που χαρίζετε πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση και μπορείτε να τα φέρνετε είτε στο χώρο που προαναφέραμε είτε σε παζάρι που θα πραγματοποιηθεί σε κάποια πόλη ή χωριό του νησιού

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...