Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Βραβείο Grammy για πολυβραβευμένο Ομογενή... γιατρό!



Ο γιατρός Mike Vasilomanolakis είναι ο executive producer και co-writer του album «Echoes of Love» του καλλιτέχνη Οmar Akram, το οποίο χθες έλαβε το Grammy Award 2013 στην κατηγορία «New Age Album of the Year».

O δρ. Vasilomanolakis είναι καρδιολόγος και δραστηριοποιείται στο Λος Άντζελες τα τελευταία χρόνια, αν και η καταγωγή του είναι από τα Χανιά.
Ο Έλληνας γιατρός όταν είχε κυκλοφορήσει το album είχε δηλώσει προφητικά «We are going for the Grammy with this one»!

Στο βιογραφικό του βραβευμένου Αφγανού καλλιτέχνη Omar Akram αναφέρεται: «Α turning point came when he met Dr. E. Mike Vasilomanolakis, a heart specialist who became his executive producer and encouraged him to begin recording».

Ποιος είναι ο Mike Vasilomanolakis

Μανώλης Βασιλομανωλάκης, γιος Ελλήνων μεταναστών, 60 ετών, καρδιολόγος, μόνιμος κάτοικος L.A.

Διαθέτει 31 χρόνια εμπειρίας και έχει εκπαιδευτεί στο University of Illinois, Chicago College of Medicine με ειδίκευση σε Cardiovascular Disease και Internal Medicine.

Βρίσκεται στη λίστα "Super Doctors" στο L.A. για 4η συνεχόμενη χρονιά, όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό LA Magazine του Ιανουαρίου 2013. Στη λίστα αυτή βρίσκεται μόλις το 5% των ιατρών ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ, η λίστα προκύπτει μετά από ψηφοφορία των γιατρών μεταξύ τους!

Η συνεργασία με τον Omar Akram


O Akram ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες στη δεκαετία του 90. Το 1996 ο Dr. Mike Vasilomanolakis προσεγγίστηκε από ένα φίλο προκειμένου να επενδύσει σε έναν ανερχόμενο μουσικό. Ο Δρ. Vasilomanolakis, διευθυντής καρδιολογίας του Community Hospital of Long Beach τον συνάντησε μια εβδομάδα μετά για να ακούσει τη μουσική του.

«Συγκινήθηκα από τη μουσική του και σκέφτηκα "Χρειάζεται τεράστιο ταλέντο για να κάνει κάποιος μουσική σε αυτήν. Στο σωστό περιβάλλον, αυτό το άτομο θα προχωρήσει πολύ», δηλώνει.

Όσο για το βραβευμένο άλμπουμ, ο Αkram ανέφερε «Δουλεύαμε επί 2 χρόνια για την παραγωγή του. Ο δρ. Mike ήταν ο μόνος που άκουγε τα τραγούδια μου. Μόλις ολοκληρώσαμε το άλμπουμ, η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή».

Η πρόσφατη επιτυχία επισφραγίζει την κοινή πορεία 16 χρόνων, όπως λένε οι 2 συνεργάτες. «Το πρώτο μας άλμπουμ βγήκε το 2002 και από τότε δουλεύαμε σκληρά να βγάζουμε τα έξοδά μας. Οπότε, η υποψηφιότητα για το Grammy δείχνει ότι επιτέλους αναγνωριζόμαστε για όλη τη σκληρή μας δουλειά», δήλωσε ο Akram πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...