Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Τράπεζα τροφίμων για σχολεία στα Χανιά

 
Στη δημιουργία μιας Τράπεζας Τροφίμων προχωρούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων 9ου, 10ου, 11ου δημοτικού σχολείου-νηπιαγωγείου Χανίων και του 7ου γυμνασίου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέπεια της διαπίστωσης πως αρκετοί από τους μαθητές των σχολείων δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι από το κυλικείο. Τράπεζα τροφίμων θα φιλοξενηθεί σε αίθουσα που θα διατεθεί από το ΤΕΙ Κρήτης. Τα τρόφιμα θα συγκεντρώνονται από τα σχολεία της Χαλέπας και θα διακινούνται με τη βοήθεια ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, εθελοντών, γονέων και κατοίκων της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ώρα και μέχρι να δημιουργηθεί η τράπεζα τροφίμων, κάτι που θα γίνει άμεσα, υπάρχει μια συντονιστική επιτροπή που έχει αναλάβει, τις όποιες ενέργειες.

Σε ό,τι αφορά τις προμήθειες σε τρόφιμα σε πρώτη φάση θα συγκεντρώνονται από τα ίδια τα παιδιά, που ξεπερνούν τα 1000 σε αριθμό, όπου ανά τάξη θα φέρνουν ένα προϊόν το μήνα, προκειμένου να μαζευτεί μια ποσότητα τροφίμων για να διανεμηθεί στις οικογένειες που θα διαπιστωθεί πως υπάρχει πρόβλημα.

Επίσης τα τρόφιμα που θα περισσεύουν θα πηγαίνουν στους διάφορους τοπικούς φορείς που ασχολούνται με τη διανομή φαγητού στους συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...