Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Μαθητής αντί για δώρα ζήτησε τρόφιμα για τους άπορους


O 14χρονος μαθητής της Α' γυμνασίου, έκανε πάρτι στο σπίτι του για την ονομαστική του εορτή και αποφάσισε να ζητήσει φέτος ένα διαφορετικό δώρο από τους καλεσμένους αλλά και από τους γονείς του. Τους είπε να φέρουν τρόφιμα για την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Χανίων και των συσσιτίων που γίνονται στην πόλη.


Τελικά οι καλεσμένοι προσέφεραν χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν σημαντικές ποσότητες τροφίμων. "Υπολογίζαμε πως θα προσέφεραν 1,2,5 ευρώ ο καθένας, αλλά όσοι ήρθανε έδωσαν με μεγάλη χαρά παραπάνω χρήματα αντί για δώρο.

Έτσι αγοράστηκαν τρόφιμα τα οποία διενεμήθησαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και σε δύο συσσίτια" είπε η μητέρα του, μιλώντας στο Flashnews.gr

Μάλιστα όταν οι γονείς του μαθητή πήγαν σε κρεοπωλείο για να αγοράσουν και κρέας με τα "δώρα" του 14χρονου, ο κρεοπώλης όταν έμαθε τον σκοπό,προσέφερε και αυτός επιπλέον ποσότητες.

"Έτσι από τον μικρό αυτό κουμπαρά του γιου μας πρέπει πολλοί άνθρωποι να είπαν Δόξα τω Θεό που είχαν ένα πιάτο φαγητό" συμπλήρωσε η μητέρα, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, καθώς,όπως τόνισε, εκείνο που έχει σημασία είναι η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

Από την πλευρά της, η αρμόδια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αντιδήμαρχος Χανίων κα Χρυσούλα Χατζηδάκη δήλωσε στο Flashnews ότι “Είναι πολύ συγκινητικό και ελπιδοφόρο σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο, νέοι άνθρωποι να λαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες".

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...