Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Δράσεις υπουργείου Υγείας για νεοαστέγους


Διαστάσεις έχει πάρει το φαινόμενο των νεοαστέγων συμπολιτών μας, οι οποίοι προέκυψαν κυρίως τον τελευταίο χρόνο λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας προχωρά σε δράσεις με στόχο να εξασφαλίσει στέγη σε χιλιάδες ανθρώπους.


Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας, θα διαθέσει 400.000 ευρώ στον δήμο Αθηναίων και άλλες 100.000 ευρώ στον δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να επιλεγούν υπάρχουσες δομές (κτίρια, ξενοδοχεία κ.ά), όπου θα στεγαστούν οι νεοάστεγοι. Το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει, επίσης, κονδύλι 300.000 ευρώ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να στηρίξει συμπληρωματικά το πρόγραμμα σίτισης των αστέγων.

Ήδη άρχισε η καταγραφή των αστέγων, καθώς φαίνεται ότι έχουν τεθεί τα κριτήρια με βάση τα οποία κάποιος θα θεωρείται άστεγος και έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για να διερευνηθεί πόσες υποστηρικτικές δομές θα χρειαστούν για τη στέγασή τους, ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες, ώστε να χρησιμοποιηθούν για το λόγο αυτόν κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Εξάλλου, οι δήμοι έχουν μπει στη διαδικασία αναζήτησης χώρων και με πολύ χαμηλό κόστος, ακόμη και με 3 ευρώ την ημέρα, για την προσωρινή αξιοπρεπή φιλοξενία νεοαστέγων.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...