Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Πρωτοποριακή συνεργασία ΔΕΘ και ΑΠΘ με τη συμμετοχή φοιτητών

Picture 0 for Συνεργασία ΔΕΘ-ΑΠΘ

Ένα 3ετές πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν χθες η ΔΕΘ ΑΕ και το ΑΠΘ, με σκοπό τη σύζευξη της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα.


Το πρωτόκολλο συνεργασίας που φέρνει δύο ιστορικούς φορείς της Θεσσαλονίκης κοντά, υπέγραψαν ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής κ. Γιάννης Μυλόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Τάσος Τζήκας, στέλνοντας ένα μήνυμα κοινής δράσης, συνέργειας και εξωστρέφειας απέναντι στις οικονομικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ειδικότερα, το πρωτόκολλο προβλέπει την από κοινού ανάπτυξη δράσεων των δύο πλευρών, προκειμένου να αναδειχθεί ο ρόλος και το έργο τους, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή, αλλά και την αμοιβαία υποστήριξη των αναπτυξιακών προσπαθειών των δύο φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό η ΔΕΘ ΑΕ θα συνεργαστεί με το ΑΠΘ για την ανάπτυξη και λειτουργία μέρους του προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού ιδιοκτησίας της (ΡάδιοΔΕΘ 104,9), προσφέροντας στο κοινό και τη νεολαία της Θεσσαλονίκης υπηρεσίες ψυχαγωγίας υψηλού επιπέδου, αλλά και στο ΑΠΘ ένα άμεσο και λειτουργικό μέσο επικοινωνίας με τους πολίτες.

Παράλληλα, το ΑΠΘ θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκθεσιακές δράσεις της ΔΕΘ ΑΕ εντός και εκτός συνόρων, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες προβολής και προώθησης του εκπαιδευτικού του έργου σε τέσσερις ηπείρους.

«Οι δυο “απέναντι χωροταξικά“ θεσμικοί φορείς της πόλης έρχονται πιο κοντά και εκδηλώνουν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν. Η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη και γι’ αυτό οι συνέργειες είναι εκείνες που συμβάλλουν, ώστε να προχωρούν και να αναπτύσσονται οι θεσμοί της πόλης», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής κ. Γιάννης Μυλόπουλος. Επισήμανε παράλληλα πως η επιχειρηματικότητα της ΔΕΘ, από την μια πλευρά, και οι εκπαιδευτικές, ερευνητικές, καινοτομικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του ΑΠΘ από την άλλη, βρίσκουν έναν κοινό τρόπο έκφρασης και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς τη στιγμή αυτή για τη Θεσσαλονίκη. Σύντομα η πόλη μας θα έχει ένα κοινό ραδιόφωνο ΔΕΘ-ΑΠΘ. Αυτό είναι μια απόδειξη της εξωστρέφειας και της πολιτικής ανοίγματος προς την κοινωνία, την οποία προσπαθούμε να υλοποιήσουμε και οι δύο φορείς τον τελευταίο καιρό».

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Τάσος Τζήκας τόνισε πως η συνεργασία ΔΕΘ-ΑΠΘ είναι πολύ σημαντική και πρόσθεσε: «Δύο ιστορικοί οργανισμοί της Θεσσαλονίκης, με βαρύνοντα ρόλο στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση, αποφάσισαν να συνεργαστούν στενότερα, με προφανή σκοπό να προκύψουν μέσα από αυτή τη συνέργεια αποτελέσματα σημαντικά στα πεδία της ανάπτυξης και της γνώσης, ιδίως σε μια περίοδο κρίσης, κατά την οποία το πνεύμα συλλογικότητας και συνεργασίας πρέπει να αφορά όλη την πόλη και τους πολίτες της».

Της ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...