Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Σημαντική διάκριση Έλληνα σε πανευρωπαϊκό φόρουμ της Microsoft



Σημαντική διάκριση πέτυχε Έλληνας εκπαιδευτικός, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς που φιλοξενήθηκε στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» 2012 της Microsoft στη Λισσαβόνα.

Ο κ.  Δημήτρης Ράμμος από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά κέρδισε τη δεύτερη αναπληρωματική θέση στην κατηγορία Knowledge Building για το project «Διαδραστική Γεωμετρία», που αποτελεί μια διαφοροποιημένη διδακτική προσέγγιση συγκεκριμένων εννοιών της Γεωμετρίας.

Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν τη θεωρία των εννοιών αυτών, δημιουργώντας και προβάλλοντας τραγούδια, βίντεο, εννοιολογικούς χάρτες και διαδραστικές παρουσιάσεις, αξιοποιώντας λύσεις και εργαλεία της τεχνολογίας.

Κερδίζοντας τη συγκεκριμένη διάκριση, ο κ. Ράμμος εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» της Microsoft, το οποίο θα λάβει χώρα φέτος το Νοέμβριο στην Αθήνα.

Συνολικά βραβεύτηκαν 24 καινοτόμες προτάσεις διδασκαλίας από τις 81 συνολικά συμμετοχές, οι οποίες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή που απαρτιζόταν από 30 ειδικούς.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...