Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Κοινωνικό οδοντιατρείο στην Καστοριά





Στη δημιουργία ενός διευρυμένου δικτύου αλληλεγγύης, που θα...ανταποκρίνεται στις ανάγκες που προέκυψαν από τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας και κατ' επέκταση και περιοχή μας, προχώρησε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Καστοριάς. Σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς, ιδρύει τις επόμενες ημέρες στο χώρο του πρώην κέντρου ενημέρωσης νέων στην πόλη της Καστοριάς, κοινωνικό οδοντιατρείο, συμπλέοντας έτσι και οι οδοντίατροι της πόλης μας, στα κελεύσματα της εποχής.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Μανώλης Χατζησημεωνίδης, η απόφαση για την ίδρυση του κοινωνικού οδοντιατρείου πάρθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο μετά από αίτημα του οδοντιατρικού συλλόγου. «Ο πρόεδρος του οδοντιατρικού συλλόγου κ. Παντελής Παπαφιλίππου ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να συνεργαστούμε. Θέλουν οι οδοντίατροι της πόλης μας, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας», δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε «Συνηγόρησα αμέσως σε αυτό το αίτημα, γιατί στις μέρες που διανύουμε, υπάρχουν δυσκολίες σε όλο τον κόσμο και όπως καλά γνωρίζουμε, οι οδοντίατροι δεν είναι συμβεβλημένοι με τα ασφαλιστικά ταμεία και πρέπει κανείς να πληρώνει για να κάνει οδοντοθεραπεία».

Τέλος αναμένεται τις επόμενες τις ημέρες να έρθει η τελική έγκριση από την αποκεντρωμένη διοίκηση και στην συνέχεια να λειτουργήσει το κοινωνικό οδοντιατρείο με τους γιατρούς της πόλης.

«Θα είναι ένα εγχείρημα που θα βοηθήσει τους φτωχούς συμπατριώτες μας που δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν σε οδοντίατρο και αφού υπάρχει η οικιοθελείς προσφορά των οδοντιάτρων, με πολύ χαρά δεχτήκαμε να παραχωρήσουμε τον χώρο, ο οποίος είναι στην οδό Σαχίνη απέναντι από τον παλιό ΟΤΕ πάνω στην πόλη και απέναντι από το ξενοδοχείο ΑΙΟΛΙΣ. Επισκεφθήκαμε και άλλους χώρους με τον πρόεδρο αλλά έκρινε το συγκεκριμένο ως τον πιο κατάλληλο », είπε καταλήγοντας ο δήμαρχος Καστοριάς.

Πάντως η κίνηση των οδοντιάτρων της πόλης μας, ανοίγει μια χαραμάδα αισιοδοξίας μέσα στη σκοτεινιά της κρίσης και την περιρρέουσα μιζέρια, αναδεικνύοντας συναισθήματα, όπως η αλληλεγγύη και η προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"
Επιμέλεια: Μπέτσκας

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...