Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Ναυπλιέων


Νέοι εκπαιδευτικοί, πήραν την πρωτοβουλία και με τη βοήθεια του Δήμου Ναυπλιέων, προχωρούν στις ενέργειες που απαιτούνται για τη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ώστε να παρέχουν αφιλοκερδώς μαθήματα σε άπορους και οικονομικά αδύναμους μαθητές.

Η πρόταση που αφορά στη δημιουργία ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου,  το οποίο θα αποβλέπει στην στήριξη και στην ενδυνάμωση των οικονομικά αδυνάτων μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκει σύμφωνη και αλληλέγγυα τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων, που με σχετική απόφαση της αναλαμβάνει να προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζεται ώστε άμεσα να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση, με την παραχώρηση αιθουσών και την με κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια από τις δραστηριότητες που έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε. Η εκπαίδευση και το σχολείο δοκιμάζονται και θα δοκιμαστούν περαιτέρω στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, και προσέθεσε: «Έχουμε υποχρέωση να υποστηρίξουμε το σύνολο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, και σήμερα κάνουμε πράξη την υποχρέωση αυτή. Η κουλτούρα της αλληλεγγύης και της προσφοράς είναι η καλύτερη απάντηση στην κρίση, που τόσο ταλαιπώρησαν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία».

Για την επιτυχή ολοκλήρωση του στόχου, στην επόμενη φάση, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ έτσι ώστε όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...