Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

260 πολύτεκνες οικογένειες “υιοθετεί” η Αρχιεπισκοπή Αθηνών


Περισσότερα από 750 δέματα με τρόφιμα θα διανέμονται κάθε μήνα σε 260 πολύτεκνες οικογένειες από την ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέσω της μη κυβερνητικής φιλανθρωπικής οργάνωσης "Αποστολή".
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διανομή δεμάτων τροφίμων που θα πραγματοποιείται σε μηνιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σε συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών κ. Βασίλειο Θεοτοκάτο (& Πρόεδρο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων), τον Διευθυντή της ΕΠΑ κ. Χαράλαμπο Παύλο ( & Διευθυντή της ΑΣΠΕ) και μέλη της ΕΠΑ , δόθηκε η δυνατότητα να ενημερωθεί για τις ελλείψεις των πολυτέκνων και τις ανάγκες τους.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου και στελεχών της Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών, ο Γενικός Διευθυντής της "Αποστολής" κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, παρουσίασε τους τρόπους εφαρμογής του προγράμματος "Η Αποστολή για τους πολύτεκνους", με σκοπό την ενίσχυση πολύτεκνων οικογενειών με χαμηλό έως μηδαμινό εισόδημα και πολλά προστατευόμενα μέλη.
Μακαριώτατος: "Πρέπει να στηρίξουμε τις πολύτεκνες οικογένειες"

Ο Μακαριώτατος χαρακτηριστικά τόνισε την αναγκαιότητα της στήριξης των πολυτέκνων και εξήρε την προσπάθεια της "Αποστολής" ν’ αναλάβει την κάλυψη των αναγκών με τρόφιμα σε πολύτεκνες οικογένειες. "Η Εκκλησία έχει στην αγκαλιά της τους πολύτεκνους και είναι περήφανη όταν υπάρχουν οικογένειες όπως αυτές που δίνουν το παράδειγμα αλλά αποτελούν και στολίδι που κοσμεί το θεσμό της οικογένειας. Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν ανάγκες και υποχρεώσεις που αδυνατούν οι περισσότερες ν’ αντεπεξέλθουν.

Με τη συμβολή της "Αποστολής" θα υπάρξει ουσιαστική βοήθεια και ανακούφιση σ΄αυτούς τους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα παιδιά που πρέπει να μεγαλώσουν σ΄ένα ισορροπημένο, υγιές περιβάλλον οικογενειακό χωρίς βασικές ελλείψεις διαβίωσης".

Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους για τη συνεργασία αυτή που μας τιμά και μας κάνει να νιώθουμε και εμείς ως Εκκλησία μια "πολύτεκνη οικογένεια" με προστατευόμενα μέλη που θα δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας με αγάπη πίστη και αφοσίωση.
Ο κ. Δήμτσας στις δηλώσεις του ανέφερε ότι "η "Αποστολή" στέλνει μήνυμα ελπίδας στη χώρα όπως κάθε φορά αποτυπώνοντας ίχνη αγάπης στην ελληνική κοινωνία με σημείο αναφοράς την ελληνική οικογένεια και με περίσσια στοργή την πολύτεκνη οικογένεια.

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο το γκρίζο που κάποιοι μας δείχνουν. Είναι η δύναμη και το χαμόγελο των παιδιών της. Είναι αναμφίβολο ότι οι πολύτεκνοι είναι το ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας, που χρήζει ουσιαστικής βοήθειας και στήριξης. Είναι το παράδειγμα για τον καθένα μας που δημιουργούμε ή θέλουμε να δημιουργήσουμε οικογένεια, ότι τα παιδιά είναι η πηγή που αντλείς αστείρευτη δύναμη να ελπίζεις και να παλεύεις τη ζωή. Είναι η χαρά και η ελπίδα του αύριο, η συνέχεια και η εξέλιξη από το σήμερα, είναι το φως που φωτίζει τη πορεία μας και δημιουργεί τα εχέγγυα για μια δημιουργική και γεμάτη ζωή. Είμαστε ευτυχείς που θα είμαστε αρωγοί στην καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων, ο δικός μας αγώνας εξίσου δύσκολος, με κίνητρο όμως το χαμόγελο την ανακούφιση αυτών των οικογενειών θα υπερβούμε τον εαυτό μας και θα προσφέρουμε τα μέγιστα. Δεν είναι η πρώτη φορά".

Συγκινητική ήταν και η δήλωση της πολύτεκνης μητέρας κ. Μαρίας Μπαϊραμίδη, η οποία ανέφερε: "δεν το πιστεύαμε ότι κρίση θα χτυπήσει την ελληνική οικογένεια αλλά δυστυχώς ήρθε και χτύπησε τη πόρτα μας, υπάρχουν οικογένειες με αξιοπρέπεια που δυσκολεύονται να ζητήσουν βοήθεια". Η πολύτεκνη μητέρα που βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή με τα οκτώ παιδιά της, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την πρωτοβουλία της "Αποστολής" και "τη στήριξη στις πολύτεκνες οικογένειες που υποφέρουν από την οικονομική κρίση".

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...