Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Γιορτή Κρασιού στον Τύρναβο


Εγκαινιάζεται μεθαύριο Πέμπτη από τον αν. υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο η 53η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα.
Ο Δήμος Τυρνάβου και συγκεκριμένα η αντιδημαρχία Πολιτισμού με τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Χαλούλη έχει ολοκληρώσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παρουσίαση μιας σειράς δημοφιλών καλλιτεχνών του Ελληνικού πενταγράμμου όπως ο Δημήτρης Μπάσης, «Τα Παιδιά από την Πάτρα», ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Βαγγέλης Πέγιος και άλλοι ερμηνευτές και συγκροτήματα.Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:Την Πέμπτη 30 Αυγούστου στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου μπροστά από το παρεκκλήσι του Αγίου θα γίνει η τελετή των εγκαινίων της 53ης διοργάνωσης στις 9 το βράδυ.Στη συνέχεια, στην Α’ εξέδρα θα ακολουθήσει επίδειξη δημοτικών χορευτικών συγκροτημάτων Πολιτιστικών Συλλόγων του νέου Δήμου Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής με δημοτική ορχήστρα υπό τους ήχους του κλαρίνου του γνωστού ερμηνευτή Βαγγέλη Πέγιου.Στη συνέχεια θα ακολουθήσει για το κοινό λαϊκοδημοτικό γλέντι.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 8 το βράδυ Κλόουν ταχυδακτυλουργοί και διαδραστικά παιχνίδια με τον θίασο του Θάνου Καλιάκη. Ταυτόχρονα στη μεγάλη εξέδρα το συγκρότημα νέων ταλαντούχων ερμηνευτών θα «τραγουδήσουν το σενέριο» υπό την διεύθυνση του γνωστού μαέστρου Θέμη Σαμαντζή. Αμέσως μετά επίσης, στη μεγάλη εξέδρα στις 10 το βράδυ γνωστός βιρτουόζος του κλαρίνου Νίκος Φιλιππίδης με την πολυμελή του δημοτική ορχήστρα θα συνεχίσει το γλέντι μέχρι πρωίας.

Το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, ο μήνας Σεπτέμβριος ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο για τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα.Τους μικρούς επισκέπτες στη μικρή εξέδρα ο γνωστός ερμηνευτής, επί σειρά ετών, Θάνος Καλιάκης και η ομάδα του θα διασκεδάσει με την παραδοσιακή καλλιτεχνική έκφραση που προσφέρει το θέατρο Σκιών.Στις 10.30 το βράδυ στη μεγάλη εξέδρα ο γνωστός ερμηνευτής του ποιοτικού λαϊκού τραγουδιού Δημήτρης Μπάσης και το καλλιτεχνικό του επιτελείο θα δώσουν μια μοναδική συναυλία για το κοινό.

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το βράδυ η Γιορτή Κρασιού κλείνει δυναμικά και ελαφρολαϊκά. Το γνωστό συγκρότημα «Τα Παιδιά της Πάτρας» θα προσφέρουν επί τρεις ώρες ένα πρόγραμμα καλύπτοντας όλο το φάσμα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Και φέτος η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Τυρνάβου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Σύμφωνα με δηλώσεις η σημερινή δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη προτεραιότητα σε εκδηλώσεις πολιτισμού όπως είναι η Γιορτή Κρασιού στηρίζοντας έτσι την τοπική αγροτική οικονομία αλλά και της πόλης του Αμπελώνα.Η Γιορτή Κρασιού προβάλλει το κατ’ εξοχήν αγροτικό προϊόν δήμου Τυρνάβου και της περιοχής που είναι το σταφύλι από το οποίο παράγονται το κρασί και το τσίπουρο. Ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση, ωστόσο και φέτος θα φιλοξενηθούν πολιτιστικοί σύλλογοι από άλλες περιοχές οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα χορευτικά του συγκροτήματα μαζί με αυτά του δήμου Τυρνάβου στο σύνολό τους.

Παράλληλα στη Γιορτή Κρασιού και φέτος θα υπάρξουν εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, παλιών αγροτικών αντικειμένων, το περίπτερο της «Ελπίδας», συλλόγων του Αμπελώνα, του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αμπελώνα. Επίσης θα διεξαχθεί το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στις 8 τι βράδυ ζωγραφικό παιχνίδι με θέμα το αμπέλι από το Δημοτικό Εικαστικό Εργαστήρι, υπεύθυνη του οποίου είναι η κ. Ζωή Καραμαλίγκα κ.ά.Και φυσικά το κρασί του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου θα ρέει άφθονο και δωρεάν για τους χιλιάδες επισκέπτες.  

Του Κώστα Τσόλα για την "Ελευθερία"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...