Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Το ''Πεδίο δράσης Κόδρα'' και το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεών του


Στις 7 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του "Πεδίου Δράσης Κόδρα" με πλούσιες εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 20.30 πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του φετινού "Πεδίου Δράσης Κόδρα", στο κτίριο των Κοιτώνων του πρώην στρατοπέδου στην Καλαμαριά.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνουν ξεναγήσεις στις εκθέσεις, ενώ θα ακολουθήσει στο Δασάκι, Jazz συναυλία-αφιέρωμα στον Σάκη Παπαδημητρίου.

Είναι η δωδέκατη χρονιά, που το "Πεδίο Δράσης Κόδρα", στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Παρά θιν’ αλός" δίνει και πάλι ζωή στον στρατώνα. Φέτος, για δέκα μέρες 70 έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, αλλά και ισάριθμοι εθελοντές, συμμετέχουν με τα έργα και τις ιδέες τους στη μεγαλύτερη συνάντηση σύγχρονης τέχνης της Θεσσαλονίκης.

Οι φετινές δράσεις αντλούν τη θεματική τους από τα 100 χρόνια της ελληνικής ιστορίας της πόλης και διοργανώνονται σε σχέση με ένα κεντρικό θέμα, που αντλεί το αισθητικό του ενδιαφέρον από τη νεωτερική παράδοση που ανέπτυξε η Θεσσαλονίκη τον τελευταίο αιώνα και στην οποία η σύγχρονη τέχνη θα μπορούσε να αναζητήσει έναν διακεκριμένο και χαμένο πρόγονο.

Στο πλαίσιο ενός κύκλου συνεργασιών που εγκαινιάστηκε  πέρσι, το "Πεδίο Δράσης Κόδρα" ανοίγεται και φέτος, στον δημόσιο χώρο και προχωρά σε δύο συμπαραγωγές με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία έκθεση φωτογραφίας στη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Καλαμαριά και μια εικαστική-χορευτική performance με τίτλο "Tanz macht Frei" που θα πραγματοποιηθεί στις 16  Σεπτεμβρίου στη Λεωφ. Νίκης, σημαίνοντας την έναρξη των "Δημητρίων". Επιμελητές του φετινού φεστιβάλ είναι οι: Θεόφιλος Τραμπούλης, θεωρητικός τέχνης, Μαρία Κενανίδου, ιστορικός τέχνης και Δημήτρης Μιχάλαρος, εικαστικός.

Για περισσότερες πληροφορίες και για το λεπτομερές πρόγραμμα του «Πεδίου Δράσης Κόδρα 2012» επισκεφτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα www.actionfieldkodra.gr

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...