Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

«Killer Joe» στο Θησείο με ελεύθερη είσοδο


Δωρεάν πρεμιέρα στο σινέ Θησείον

Το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζει τις open-air προβολές του σε κάθε γωνιά της πόλης, κάνοντας σήμερα στάση στο σινεμά-στολίδι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σήμερα, λοιπόν, Τετάρτη 12/9 στις 10.30 μ.μ. (και όχι 9.00 μ.μ. όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί) στο σινέ Θησείον (Απ. Παύλου 7, 2103420864) θα προβληθεί σε avant-premiere η καινούργια ταινία του βιρτουόζου του τρόμου, Γουίλιαμ Φρίντκιν («Ο Εξορκιστής»). Το «Killer Joe», έχοντας ατμόσφαιρα φιλμ-νουάρ, μαύρο χιούμορ και στοιχεία περιπέτειας, αποτελεί ένα από τα πιο τολμηρά κινηματογραφικά εγχειρήματα του Φρίντκιν, με την ερμηνεία του πρωταγωνιστή Μάθιου ΜακΚόναχι να έχει επαινεθεί από το αμερικανικό κοινό και κριτικούς.  

Το στόρι του φιλμ ξεκινά με την αποκάλυψη ότι η μητέρα του 22χρονου Κρις έκλεψε το απόθεμα των ναρκωτικών που είχε αναλάβει να πουλήσει για λογαριασμό μιας συμμορίας και τώρα ο νεαρός έμπορος ναρκωτικών πρέπει να σκεφτεί ένα τρόπο να μαζέψει άμεσα 6.000 δολάρια για να σώσει τη ζωή του από τους προμηθευτές που τον κυνηγούν. Μέσα στην απελπισία του ζητάει τη βοήθεια του πληρωμένου δολοφόνου «Κίλερ Τζο» προκειμένου να δολοφονήσει τη μητέρα του και να εισπράξει την ασφάλεια ζωής της, ύψους 50.000 δολαρίων. Ωστόσο, ο Τζο ζητάει προκαταβολή για τη… «δουλειά» και αφού ο Κρις δεν έχει να του δώσει, παίρνει ως εγγύηση την ελκυστική αδερφή του Κρις, την Ντότι. Και μέχρι να πληρωθεί ο Τζο, η Ντότι… δεν επιστρέφεται!

Το «Killer Joe» θα κυκλοφορήσει από την Πέμπτη 20/9 στις ελληνικές αίθουσες.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...