Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αθήνα: Ο Θείος Βάνιας του Άντον Τσέχωφ με δωρεάν είσοδο για τους ανέργους



Το αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ "Θείος Βάνιας" παρουσιάζεται ξανά στο θέατρο Άλεκτον, με ελεύθερη είσοδο για τους ανέργους.
Το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ, ένα από τα σπουδαιότερα της σύγχρονης δραματουργίας, είναι ένα έργο βαθιά ποιητικό και ανθρώπινο που διαδραματίζεται με χώρο δράσης τη ρωσική επαρχία.

Εκεί καταφτάνουν ο συνταξιούχος καθηγητής Σερεμπριακώφ και η νεαρή γυναίκα του Ελένα όταν επισκέπτονται το οικογενειακό κτήμα που με δυσκολία διαχειρίζεται η ανύπαντρη κόρη του (από τον πρώτο γάμο) Σόνια και ο θείος της Ιβάν, (γνωστός ως Βάνια). Η παρουσία τους αναστατώνει τη ζωή των ανθρώπων του κτήματος, διαταράσσει τις ισορροπίες και φέρνει στην επιφάνεια χαμένα όνειρα και ανεκπλήρωτους πόθους.

Ο «Θείος Βάνιας» είναι μια ιλαροτραγωδία ανεκπλήρωτων ερώτων, αφοσίωσης στη γη κι επαρχιακής ανίας, όπου οι εξαίρετα από το συγγραφέα δοσμένοι χαρακτήρες δημιουργούν από μόνη τους την έντονη εσωτερική δράση. Φθαρμένοι, απομονωμένοι και αδύναμοι να αλλάξουν τη ζωή τους, ζουν υποταγμένοι στη μοίρα τους, κάνοντας τους θεατές να συμπάσχουν μαζί τους.

ΑΛΕΚΤΟΝ
Χώρος Τεχνών Σφακτηρίας 23-ΤΗΛ 2103420419
Πλαταιών και Σφακτηρίας 23-Μεταξουργείο

ΘΕΙΟΣ ΒΑΝΙΑΣ
ΤΟΥ ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ

Μετάφραση: ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ
Σκηνοθεσία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΛΑΤΑΚΗΣ
Σκηνικό –κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Τσιουμας
Μουσική: Μαρία Συμεών
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεκταρία Χουβαρδά

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
Βασίλης Βλάχος, Τιτίκα Σαριγκούλη, Χριστίνα Ραφαήλου, Αργύρης Γαλάρης, Κατερίνα Σουβλή, Πάνος Κορδαλής. Κατερίνα Μπένια, Τζέρυ Άρτις

2Ος ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ 12/10/2012
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6,30-ΚΥΡΙΑΚΗ 9,00
ΤΙΜΕΣ 16 ΚΑΙ 10 ΕΥΡΩ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 120 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...