Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Ιατρικά εφόδια στην Ελλάδα από τη Διεθνή Οργάνωση Ορθοδόξων Χριστιανικών Φιλανθρωπιών


Ιατρικό υλικό στέλνει η International Orthodox Christian Charities

Ιατρικά εφόδια και χειρουργικό υλικό, συνολικής αξίας 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων, διαθέτει η Διεθνής Οργάνωση Ορθοδόξων Χριστιανικών Φιλανθρωπιών (International Orthodox Christian Charities) για να βοηθήσει τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό.

Την κάλυψη των εξόδων της αποστολής ενός μεγάλου κοντέινερ, με το οποίο μεταφέρονται στην Ελλάδα ιατρικές προμήθειες και χειρουργικό υλικό, αξίας άνω των 650.000 δολαρίων, ανέλαβαν η ΑΧΕΠΑ, σε συνεργασία με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής». Το πρόσθετο αυτό κοντέινερ, που διασφαλίστηκε χάρη στην ομογενειακή δωρεά, θα διανεμηθεί σε τρία δημόσια νοσοκομεία της πρωτεύουσας: στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐας Κυριακού και στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της Πεντέλης.

«Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια που αποβλέπει στο να συγκεντρωθεί περισσότερη βοήθεια για τους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα. Κάθε δωρεά, όσο μικρή και να είναι, βοηθά στην εκπλήρωση του έργου μας αυτού», τονίζει ο ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Γιάννης Γκροσομανίδης (John Grossomanides).

Εξ άλλου, η εκστρατεία της ΑΧΕΠΑ για την παροχή τροφίμων σε άτομα που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα, συνεχίζεται τώρα σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τον διευθυντή της οργάνωσης, Βασίλη Μοσαΐδη (Basil Mossaidis). Προ ημερών ο κυβερνήτης του παραρτήματος 25 της ΑΧΕΠΑ, Νίκος Παπαδόπουλος (Nick Papadopoulos), επέδωσε στον Κώστα Ντίμιτσα, διευθυντή της «Αποστολής», που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη μηνιαία επιταγή της ομογενειακής οργάνωσης, ύψους 10.000 δολαρίων, για την κάλυψη αναγκών του Σεπτεμβρίου. Κάθε δωρεά των 10.000 δολαρίων, που προσφέρει η ΑΧΕΠΑ, καλύπτει τη συσκευασία 500 πακέτων, με τρόφιμα και άλλα αγαθά, που βοηθούν μια τετραμελή οικογένεια να περάσει 20 μέρες.

Μέχρι σήμερα η ΑΧΕΠΑ έχει διαθέσει πάνω από 150.000 δολάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος ανθρωπιστικής βοήθειας σε δοκιμαζόμενους Έλληνες.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...