Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν διανομή τροφίμων από 34 φορείς στη Λάρισα



Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας το Πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε 35.000 δικαιούχους, μέσω 34 φορέων.
Είδη πρώτης ανάγκης, απαραίτητα για το οικογενειακό τραπέζι, όπως ρύζι, ζυμαρικά, τυρί φέτα και τυρί γραβιέρα, και για πρώτη φορά φέτος και ελαιόλαδο, είναι τα τρόφιμα που θα διανεμηθούν φέτος σε 34 φορείς της Περιφερειακής ενότητας Λάρισας οι οποίοι στη συνέχεια θα τα διανείμουν σε 35000 δικαιούχους. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ευθύνη για το νομό Λάρισας έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας.

 «Η αλματώδης αύξηση  του αριθμού των δικαιούχων του Προγράμματος στον νομό Λάρισας, που θα ανέλθουν φέτος στους 35.000, έναντι των 25.000 κατά τη αντίστοιχη περυσινή περίοδο, μία αύξηση  της τάξης του 40% που ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αποτυπώνει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τη δεινή  οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Λάρισας».

Αυτό ήταν το μήνυμα της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου κατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες το πρωί, με αφορμή την έναρξη της διανομής, παρουσία  του διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας κ. Π. Καλφούντζου, της προϊσταμένης του Τμήματος Φυτικής και Ζωϊκής Παραγωγής κ. Νικολέττας Μπότη και της υπεύθυνης υπαλλήλου του προγράμματος κ. Γεωργίας Γιωτοπούλου.

Η κ. Καραλαριώτου τόνισε ότι «πρόκειται για ένα μεγάλο πρόγραμμα στήριξης ανθρώπων που έχουν ανάγκη και υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Και συνέχισε λέγοντας:  «Συναισθανόμενοι τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πάμπολλοι συμπολίτες μας, που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν τα απαραίτητα για το οικογενειακό τραπέζι, θα καταβάλλουμε το μέγιστο των δυνάμεών μας με την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ώστε να γίνει άρτια και έγκαιρα η διανομή και να φθάσουν τα τρόφιμα  στα χέρια των ανθρώπων που τα έχουν τόσο  μεγάλη ανάγκη».

Κλείνοντας, η κ. Καραλαριώτου δήλωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας πάντα θα καταβάλλει εκείνες τις προσπάθειες, που μοναδικό στόχο έχουν την ανακούφιση και την ενίσχυση συμπολιτών και συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη τη βοήθειά όλων μας.

Οι ποσότητες τροφίμων που θα διανεμηθούν φέτος στους δικαιούχους της Π.Ε. Λάρισας είναι 35 τόνοι Φέτας ΠΟΠ, 130 τόνοι ζυμαρικών, 182 τόνοι ρυζιού και 53 τόνοι ελαιόλαδου για πρώτη φορά από φέτος.

Φορείς που δικαιούνται τρόφιμα

Οι φορείς που θα παραλάβουν τις παραπάνω ποσότητες ανέρχονται στους 34 και οι δικαιούχοι στους 35.000, έναντι 25.000 δικαιούχων το 2011.

Ως φορείς υλοποίησης ορίζονται Φιλανθρωπικά Ιδρύματα, Ιερές Μητροπόλεις, οι Σύλλογοι Πολυτέκνων - Τριτέκνων,   Σύλλογοι Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες , Χρονίως Πασχόντων, Ψυχικά Πασχόντων κ.λ.π. Σύλλογοι αθίγγανων, Δήμοι και Κοινότητες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών ή δημοτών που επλήγησαν από θεομηνίες.

 Το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων αφορά άπορα άτομα και συγκεκριμένα αυτά που έχουν πραγματική ανάγκη και τα κριτήρια για τη συμμετοχή τους είναι κοινωνικά και εισοδηματικά (ανάλογα με το ύψος της φορολογικής δήλωσης).

Οι φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας οι οποίοι παραλαμβάνουν τα τρόφιμα και στη συνέχεια τα διαθέτουν στα μέλη τους είναι οι εξής:
         

ΦΟΡΕΙΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 2012

Ελληνική Μέριμνα-Παιδική Στέγη
Ιερός Ναός Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων
Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας
Ηρακλείδιον -Αχίλλειον Γηροκομείο Αγιάς
«Αριστεύς» Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Λάρισας
Προοδευτικός Σύλλογος Τυρνάβου «ΕΛΠΙΣ»
«Έξοδος»Κέντρο Θεραπείας εξαρτημένων ατόμων
Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων Παναγία Αρμενιώτισσα
Ελληνικός Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος "Ιωάννης ο Χρυσόστομος"
Σύλλογος Γονέων Κηδ. και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"
Σύλλογος Νεφροπαθών Μεταμοσχευμένων και Συμπαραστάτες
Πανθεσσαλικός Σύλλογος Αναπήρων Πολιτών
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών με αναπηρίες
Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας
Σύλλογος Νεφροπαθών ο «Άγιος Αχίλλειος»
Σύλλογος Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλίας
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΣΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ιερά Μητρόπολη Λάρισας
Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας
Σύλλογος Πολυτέκνων Ελασσόνας
Σύλλογος Πολυτέκνων Φαρσάλων
Σύλλογος Τριτέκνων Λάρισας "ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ"
Σύλλογος Τριτέκνων Eπαρχείας Φαρσάλων
Σύλλογος Μονογονεικών οικογενειών Λάρισας
Μορφωτικος Πολιτιστικός ROM
Δήμος Αγιάς
Δήμος Τυρνάβου
Δήμος Φαρσάλων
Δήμος Τεμπών
Δήμος Ελασσόνας (Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης &. Παιδείας )
Δήμος Κιλελέρ
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας
Αναρτήθηκε από KAYSTIKOS στις 11:41 π.μ.  

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...