Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Δωρεάν εξετάσεις στο Κάβο Ντόρο από τους Γιατρούς του Κόσμου



Οι Γιατροί του Κόσμου στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματος «Νοιάζομαι για την Υγεία μου»  σε συνεργασία με την Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιούν ένα πρότυπο πρόγραμμα ιατρικής παρέμβασης, προσφέροντας εξετάσεις προληπτικής ιατρικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, μέσα από την ιατρική κινητή μονάδα του προγράμματος.

«Θέλουμε να βρεθούμε κοντά στους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους και να τους βοηθήσουμε με την παροχή δωρεάν εξετάσεων» τονίζουν οι Γιατροί του Κόσμου.

Η Κινητή Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, θα είναι κατάλληλα στελεχωμένη από ένα άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. Στο έργο των Γιατρών του Κόσμου θα συνδράμουν οι λέσχες τετρακίνησης (Λέσχη 4x4 Ευρίπου, Λέσχη 4x4 Καρύστου και JPForum), οι οποίες θα βοηθήσουν στη μεταφορά των πολιτών, αλλά και σε ολόκληρη την διαδικασία.

Οι εξετάσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν θα είναι δωρεάν τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση μαστού, ενημέρωση, πρωτοβάθμια εξέταση από γενικό ιατρό (μέτρηση πίεσης, μέτρηση σακχάρου, χοληστερίνης, κ.α) και καρδιολογικές εξετάσεις. Η ομάδα επίσης θα συνοδεύεται από ορθοπεδικό και φυσιοθεραπευτή.

Συγκεκριμένα, η Κινητή Μονάδα θα βρεθεί κοντά στους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους και θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ τις παραπάνω υπηρεσίες.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει διαμορφωθεί ως εξής:
•Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 στο αγροτικό ιατρείο των Καλλιανών και
•Κυριακή  18 Νοεμβρίου 2012 στο δημοτικό σχολείο της Αμυγδαλιάς

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...